Fires i festes
,
2019
Dissabte 11 de maig, 10h
Plaça deth Haro
Les

Shasclada deth haro

Ei! Aquest esdeveniment ja ha passat. Et proposem:

Com marca la tradició, el segon dissabte de maig el poble de Les celebra el primer dels grans actes de la seva Hèsta deth huec (festa del foc), la Shasclada deth haro.
Comença la baishada deth tronc (baixada del tronc). Els homes del poble baixen del bosc l’haro, un tronc de fusta d’avet de 10 a 12 metres i l’entren en braços a la plaça de la localitat, precisament batejada amb el nom de Plaça deth Haro. Al seu pas pel pont del riu Garona, la comitiva fa una parada a Pont, on hi ha actuació de balls típics aranesos amb Es Corbilhuèrs. A més, alguns establiments que es troben en el trajecte ofereixen als portadors un trago de vi blanc i pastes típiques de Aran.
L’haro fa la seva entrada per a la Shasclada a la plaça de Les, on estan disposats els cavallets para escorxar-lo i obrir-lo, amb cunyes clavades a cop de maça perquè s’assequi bé i pugui ser cremat durant la nit de Sant Joan, el 24 de juny. La festa acaba amb ball a la plaça a partir de les 21h, però també s'hi cel·lebrarà un dinar popular i un ball de tarda.

Preu: 

Gratuït

Organitza: 

Ajuntament de Les

Més informació: 

  • imatge de control 1per1