,
17/11/2014
Noves tecnologies

10 característiques d’un web d’èxit

10 característiques d’un web d’èxit

En l’anterior post vam parlar sobre l’elecció entre web i/o blog per a la nostra empresa. Quan ja s’ha pres aquesta decisió, cal tirar endavant la nostra plataforma a Internet. Per a fer-ho, hem de tenir en compte el públic del nostre espai, el target, i fer un disseny centrat en l’usuari. Quins aspectes s’han de tenir en compte? Aquí trobareu les 10 característiques per tenir un web d’èxit.

  1. Usabilitat: que el web es pugui obrir i veure en ordenadors que tinguin diferents sistemes operatius (Windows, Apple, Linux), des de qualsevol navegador (Internet Explorer, Firefox, Safari, Chrome, Opera...) i des de qualsevol dispositiu (tablet, smartphone, portàtil...), el què s’anomena Disseny Responsive.
  2. Distribució adequada de la informació: crear diferents pàgines, estructurades de manera ordenada, que sigui fàcil per a l’usuari trobar el què busca. I amb un llenguatge clar i directe. Segons l’àmbit de treball, cal posar llenguatge propi (ex. Àmbit científic) per demostrar al client que dominem el nostre sector.
  3. Ús de diferents formats: la web és una plataforma multimèdia i per tant, ha de tenir imatges, vídeos, elements interactius... tots ells ajuden a crear una pàgina atractiva pel lector.
  4. Disseny atractiu: és evident que vivim en un món dominat per la imatge, per això cal comptar amb què el nostre web ha de tenir una bona combinació de colors, tipografia moderna i llegible, subdivisions adequades...
  5. Informació de l’empresa i dels productes/serveis: sovint veiem webs on es troben objectius, missió, visió, valors... però ens falta el més important què ven l’empresa? El web és el nostre expositor de cara al món i per això cal que tingui de manera clara i visual quins són els nostres productes i/o serveis.
  6. Ús de metadades: a part d’arribar als usuaris que ens busquen, també volem arribar a usuaris que busquen una empresa/servei del nostre àmbit, per això cal tenir en compte el posicionament del nostre espai web en els millors cercadors. Per aconseguir, el nostre web ha d’incorporar metadades (“tags”) a nivell de programació i a nivell de continguts. Cal tenir en compte que les webs evolucionen cap a web semàntiques.
  7. Actualitzacions: si volem que l’usuari visiti el web, hem d’intentar tenir informació actualitzada cada setmana. Si no renovem continguts, l’usuari no tornarà.
  8. Comunicació bidireccional: la web també ha de servir de canal de comunicació amb els usuaris i clients. És imprescindible comptar amb una pàgina de contacte.
  9. Connexió amb xarxes socials: molt relacionat amb el punt anterior, per facilitar la interacció, les xarxes socials de l’empresa han d’estar connectades amb el web i l’usuari ha de poder accedir a elles, fent clic a sobre el nom/logo.
  10. Secció de preguntes freqüents: sovint l’usuari té preguntes relacionades amb els productes o serveis, però es tracta de preguntes habituals sobre l’enviament, característiques... per això cal crear la secció de preguntes freqüents perquè si el client vol ell mateix pugui trobar la solució al seu dubte.

Alguna altra característica important per a vosaltres?

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Lleidatana d’adopció i calafina de naixement, sóc llicenciada en Comunicació Audiovisual i apassionada de la comunicació 2.0. Les xarxes socials són la meva perdició, així que aquí en parlarem i molt. Però sempre buscant una relació amb Ponent i amb les activitats que aquí s’hi desenvolupen. Espero rebre els vostres comentaris i propostes. Per cert, em dic Meritxell i sóc la meitat de MiM Comunicació

04/01/2021
Ara fa dos anys, vaig publicar en aquest blog, l'entrada Quins professionals haurien d'integrar un equip de 'social med
26/10/2020
L'entrada anterior explica la importància de comunicar ciència i els seus beneficis. Avui us proposo COM COMUNICAR CIÈNCIA. Podem utilitzar diferents canals, que són ben coneguts per tots nosaltres.
27/09/2020
Disculpeu-me per l’abandonament. Posposes l’activitat d’escriure el blog al cap de setmana, després a la següent setmana, el mes que ve... i finalment passa el temps i simplement, ho oblides.
21/01/2019
Quan una empresa aposta per una estratègia de 'social media' ha d'estar preparada i formada per un equip de professionals amb diferents perfils.
18/10/2018
Quines són les atraccions més visitades del món? En el rànquing dels 10 punts turístics més atractius de tots els continents no figuren ni la Torre Eiffel ni la gran Muralla Xinesa.
23/09/2018
El mes de setembre és el mes, juntament amb gener, de reprendre hàbits i bons propòsits. Un bon propòsit és mantenir les entrades del blog de manera periòdica. Entrades que puguin ser interessants i d'actualitat.
06/09/2017
Les notes de premsa són un mitjà de comunicació directe de les empreses, administracions i/o entitats amb els mitjans de comunicacions. Es tracta d'una eina utilitzada des de fa temps, però que encara té vigència.