,
23/03/2015
Noves tecnologies
La seguretat i el manteniment són claus per al bon funcionament dels smartphones

10 consells imprescindibles per al teu mòbil

La Universitat Oberta de Catalunya ofereix una sèrie de consells imprescindibles per a la seguretat i el manteniment de l’aparell mòbil. Tot i que alguns d’ells ja els coneixem, tots són igual d’importants per al bon funcionament de l’aparell. A continuació trobareu alguns dels consells elaborats pels professors dels Estudis d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la UOC Robert Clarisó, Carles Garrigues i Josep Prieto.

 
1. Bloquejar l’aparell. Es recomana utilitzar algun mecanisme per a bloquejar/desbloquejar la pantalla (codi numèric, patró o empremta digital). No és aconsellable el bloqueig facial, perquè és fàcil de desactivar (fent servir una foto de la persona) i no funciona en la foscor.

2. Activar el localitzador. És molt recomanable activar el sistema de localització del mòbil per als casos de pèrdua o robatori del dispositiu o bé per a esborrar remotament tota la informació que conté.

3. Fer almenys una còpia de seguretat al mes. Les còpies al núvol (iCloud, Dropbox…) permeten guardar i recuperar la informació en qualsevol lloc on hi ha Wi-Fi o connexió de dades, però tenen limitació d'espai i hi un cert risc respecte a la privadesa. Les còpies en un ordinador en principi no porten problemes de capacitat o privadesa, però s'ha d'estar davant de l'ordinador per a fer les còpies o recuperar-les.

4. Baixar apps, sempre des de llocs segurs. Es recomana instal·lar aplicacions només des del mercat oficial de la plataforma (Google Play, App Store) o mercats de confiança (Amazon…). En el cas d'Android, es recomana no instal·lar mai aplicacions directament a partir d'un fitxer (els fitxers sempre tenen extensió .apk, Aplication Package File) si no s'ha obtingut d'una font de la màxima confiança.

5. Revisar els permisos en la instal·lació i actualització de les apps. Es recomana revisar acuradament quins permisos sol·licita l'aplicació i no instal·lar-la si es demanen autoritzacions sospitoses (p. ex., si es vol baixar una app que permeti fer servir el mòbil de llanterna); també s'ha de desconfiar si demana permís per a fer trucades.

6. Mantenir un 10% d'espai lliure a la memòria. És important disposar de prou memòria per a guardar informació temporal, per a poder actualitzar aplicacions o per a una foto o un vídeo que no volem perdre. Per això  cal alliberar periòdicament espai a la memòria, eliminant fitxers baixats d'internet pel navegador, l'historial de missatgeria o la memòria cau d'algunes aplicacions com Dropbox o els clients de correu.

7. Actualitzar les aplicacions i el sistema operatiu. És molt recomanable actualitzar totes les aplicacions amb la darrera versió. En el cas dels navegadors web (Chrome, Firefox, Opera, Dolphin…), és aconsellable fer-ho per motius de seguretat.
 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Lleidatana d’adopció i calafina de naixement, sóc llicenciada en Comunicació Audiovisual i apassionada de la comunicació 2.0. Les xarxes socials són la meva perdició, així que aquí en parlarem i molt. Però sempre buscant una relació amb Ponent i amb les activitats que aquí s’hi desenvolupen. Espero rebre els vostres comentaris i propostes. Per cert, em dic Meritxell i sóc la meitat de MiM Comunicació

04/01/2021
Ara fa dos anys, vaig publicar en aquest blog, l'entrada Quins professionals haurien d'integrar un equip de 'social med
26/10/2020
L'entrada anterior explica la importància de comunicar ciència i els seus beneficis. Avui us proposo COM COMUNICAR CIÈNCIA. Podem utilitzar diferents canals, que són ben coneguts per tots nosaltres.
27/09/2020
Disculpeu-me per l’abandonament. Posposes l’activitat d’escriure el blog al cap de setmana, després a la següent setmana, el mes que ve... i finalment passa el temps i simplement, ho oblides.
21/01/2019
Quan una empresa aposta per una estratègia de 'social media' ha d'estar preparada i formada per un equip de professionals amb diferents perfils.
18/10/2018
Quines són les atraccions més visitades del món? En el rànquing dels 10 punts turístics més atractius de tots els continents no figuren ni la Torre Eiffel ni la gran Muralla Xinesa.
23/09/2018
El mes de setembre és el mes, juntament amb gener, de reprendre hàbits i bons propòsits. Un bon propòsit és mantenir les entrades del blog de manera periòdica. Entrades que puguin ser interessants i d'actualitat.
06/09/2017
Les notes de premsa són un mitjà de comunicació directe de les empreses, administracions i/o entitats amb els mitjans de comunicacions. Es tracta d'una eina utilitzada des de fa temps, però que encara té vigència.