Blogs:

Del brainstorming al brainwriting

21/06/2017
El brainwriting o "escriptura d'idees" és una dinàmica de grup similar al brainstorming però amb la peculiaritat que els participants escriuen en un paper les seves idees abans de posar-les en comú amb els altres.

Segur que tots heu sentit a parlar del brainstorming o pluja d'idees. Una nova vessant d'aquesta tècnica és el "brainwriting". El brainwriting o "escriptura d'idees" és una dinàmica de grup similar al brainstorming però amb la peculiaritat que els participants escriuen en un paper les seves idees abans de posar-les en comú amb els altres.

L'objectiu del brainwriting és salvar els inconvenients del brainstorming com per exemple la timidesa dels participants o la dependència dels uns amb els altres. Per això, la "escriptura d'idees" sol aconseguir un major nombre d'idees que tindran el mateix valor independentment de qui les aporti i en quin moment ho faci.

Quins són els avantatges del Brainwriting davant del Brainstorming?

  1. Adéu als graciosos: no existeix el moment de les bromes inicials dels "simpàtics" del grup, intentant associar idees a acudits.
  2. Desapareix l'acaparador: la timidesa per expressar-se que algunes persones tenen, fa que en el brainstorming apareguin figures que solen acaparar la conversa.
  3. Totes les idees valen igual.
  4. El procés de pensament individual no s'interromp.
  5. 5. Menys "buits" de pensament

Quina tècnica utilitzar?

Els experts aconsellen usar la plantilla brainwriting 6-3-5. Consisteix que 6 persones escriuen 3 idees en 5 minuts. Després d'aquests 5 minuts, cada persona passa la seva plantilla a la que té al costat, que afegeix 3 idees més. El procés es repeteix fins que cada persona hagi escrit en totes les plantilles. Al final comptes amb 108 idees creatives per al teu negoci, obtingudes en 20 min per 6 persones. Aquesta és la tècnica més popular i desenvolupada i, a partir d'ella, apareixen noves variants.

Si t'animes a posar en marxa aquesta tècnica, esperem els teus comentaris.

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.