,
08/06/2015
Noves tecnologies
Un dels vídeos mostra l'Arborètum de Lleida a vista de "drone"

A vista de "drone"

Possiblement us soni el concepte de 'dron', o el que és el mateix, avions no tripulats amb diferents objectius: militars, culturals, publicitaris... Però què són els drons? És un tipus d'aeronau, sense persones a bord, dissenyat per complir tasques de caràcter civil o militar controlat per un humà a distància o amb un cert grau d'autonomia. N'hi ha de molts tipus, formes i tenen un gran ventall d'aplicacions, però generalment són usats en tasques repetitives, de transport o de treball en entorns bruts o perillosos on els humans no podrien fer la feina amb seguretat, segons explica la Viquipèdia. Els avions no tripulats obren oportunitats de negoci vinculades a la inspecció de línies d’alta tensió, vigilància de fronteres, alerta d’incendis, fumigació de camps i competicions aèries com a entreteniment.

L’ús civil dels drons s’albira com un bon negoci de futur, que crearà milers de llocs de treball i generarà milions de dòlars cada any.

A sota podeu veure un video fet amb drons de la ciutat de Lleida
https://www.youtube.com/watch?v=7l_YyfJ1nv0

 

Aquí un vídeo de l'Arboretum de Lleida també a vista de "drone"
https://www.youtube.com/watch?v=eeCSmLcBEUE

 

I també la fortalesa ibèrica dels Vilars d'Arbeca ja es pot visitar també a vista d'ocell gràcies a les imatges captades amb l'ajuda d'un drone
https://www.youtube.com/watch?v=vZJeWP2DLhE


A Lleida actualment comptem amb Lleida Drone, una associació formada per professionals, aficionats i empreses del sector que desenvolupen projectes de tecnologia conjunts relatius al drone.Tothom vol ser a la línia de sortida. Els professionals saben que, fins a 2015, el sector ja haurà creat 70.000 llocs de treball, les grans empreses treballen en crear prototips per estar preparats, els emprenedors munten negocis especialitzats en un sector ple de nínxols i, és clar, les universitats volen formar diplomats en aquesta matèria.

L’auge dels drones a la nostra societat encara és ben incipient. Aquesta és la raó per la qual els manca encara una regulació definitiva. El darrer mes de juliol es va aprovar la llei transitòria que estableix els requisits que ha de complir la persona que els comanda i els espais on en pot fer ús. Per dirigir els drones, per exemple, és imprescindible obtenir una llicència. Des del setembre ja hi ha un centre a Catalunya que ofereix cursets de formació de pilots i, a hores d’ara, ja hi han passat més de 125 alumnes.                  

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Lleidatana d’adopció i calafina de naixement, sóc llicenciada en Comunicació Audiovisual i apassionada de la comunicació 2.0. Les xarxes socials són la meva perdició, així que aquí en parlarem i molt. Però sempre buscant una relació amb Ponent i amb les activitats que aquí s’hi desenvolupen. Espero rebre els vostres comentaris i propostes. Per cert, em dic Meritxell i sóc la meitat de MiM Comunicació

04/01/2021
Ara fa dos anys, vaig publicar en aquest blog, l'entrada Quins professionals haurien d'integrar un equip de 'social med
26/10/2020
L'entrada anterior explica la importància de comunicar ciència i els seus beneficis. Avui us proposo COM COMUNICAR CIÈNCIA. Podem utilitzar diferents canals, que són ben coneguts per tots nosaltres.
27/09/2020
Disculpeu-me per l’abandonament. Posposes l’activitat d’escriure el blog al cap de setmana, després a la següent setmana, el mes que ve... i finalment passa el temps i simplement, ho oblides.
21/01/2019
Quan una empresa aposta per una estratègia de 'social media' ha d'estar preparada i formada per un equip de professionals amb diferents perfils.
18/10/2018
Quines són les atraccions més visitades del món? En el rànquing dels 10 punts turístics més atractius de tots els continents no figuren ni la Torre Eiffel ni la gran Muralla Xinesa.
23/09/2018
El mes de setembre és el mes, juntament amb gener, de reprendre hàbits i bons propòsits. Un bon propòsit és mantenir les entrades del blog de manera periòdica. Entrades que puguin ser interessants i d'actualitat.
06/09/2017
Les notes de premsa són un mitjà de comunicació directe de les empreses, administracions i/o entitats amb els mitjans de comunicacions. Es tracta d'una eina utilitzada des de fa temps, però que encara té vigència.