,
09/02/2015
Noves tecnologies
Imatge de la xarxa social Tripsbook especialitzada en viatges

Vols conèixer noves xarxes socials?

Vols conèixer noves xarxes socials?

Segons la Wikipedia[i], la primera xarxa social d’internet va ser classmates.com, creada l’any 1995 per a connectar-se amb antics companys d’escola. Facebook va arribar el 2004 i Twitter el 2006. Aquestes dues són xarxes socials horitzontals, és a dir, generalistes, ja que s’hi tracten temes diversos. En canvi, avui us proposem conèixer xarxes socials verticals, és a dir, especialitzades en un àmbit o sector.

  • Patients like me és una xarxa social de pacients on pots compartir símptomes, sensacions, experiències, tractaments... en resum connectar amb d'altra gent que també està en la teva situació. Només cal registrar-se de manera gratuïta i començar a interactuar. A més, la xarxa ha creat comunitats de pacients centrats en diferents malalties com la epilèpsia, l’esclerosis lateral amiotròfica (ELA), esclerosis múltiple (EM)...
     
  • TripsBook és la primera xarxa social dedicada exclusivament al viatge. Està formada por grups de persones que connecten i comparteixen la seva passió per viatjar. Les opcions que t’ofereix són: organitzar viatges, crear una xarxa d’amics, veure estadístiques dels teus viatges, bitacora, fòrums d’experiències i opinions i també trobar un rànquing de viatgers.
     
  • Circle of Moms és una xarxa pensada per pares i mares que volen parlar sobre els seus fills, compartir preocupacions o experiències. Hi ha vàries comunitats (mares joves de 20 a 30 anys, mares treballadores...) i diferents temes de discussió com: quina és l’hora d’anar a dormir dels nens de 8 a 10 anys? El meu fill té accidents i molts d’altres.
     
  • Academia és una xarxa social per a investigadors on aquests poden incloure el seu currículum amb articles, projectes científics i presentacions. Una de les seves funcionalitats es veure quanta gent ha visitat els teus articles/papers. També poden connectar-se amb d’altres investigadors i fins i tot crear grups que comparteixin àrees d’interès o recerca.

En coneixeu alguna més?

 

 

 

[i] http://es.wikipedia.org/wiki/Red_social#Historia_del_an.C3.A1lisis_de_redes_sociales

Informació sobre xarxes socials: Article 5.11 Introducció a les xarxes socials, Màster en Buscadors

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Lleidatana d’adopció i calafina de naixement, sóc llicenciada en Comunicació Audiovisual i apassionada de la comunicació 2.0. Les xarxes socials són la meva perdició, així que aquí en parlarem i molt. Però sempre buscant una relació amb Ponent i amb les activitats que aquí s’hi desenvolupen. Espero rebre els vostres comentaris i propostes. Per cert, em dic Meritxell i sóc la meitat de MiM Comunicació

04/01/2021
Ara fa dos anys, vaig publicar en aquest blog, l'entrada Quins professionals haurien d'integrar un equip de 'social med
26/10/2020
L'entrada anterior explica la importància de comunicar ciència i els seus beneficis. Avui us proposo COM COMUNICAR CIÈNCIA. Podem utilitzar diferents canals, que són ben coneguts per tots nosaltres.
27/09/2020
Disculpeu-me per l’abandonament. Posposes l’activitat d’escriure el blog al cap de setmana, després a la següent setmana, el mes que ve... i finalment passa el temps i simplement, ho oblides.
21/01/2019
Quan una empresa aposta per una estratègia de 'social media' ha d'estar preparada i formada per un equip de professionals amb diferents perfils.
18/10/2018
Quines són les atraccions més visitades del món? En el rànquing dels 10 punts turístics més atractius de tots els continents no figuren ni la Torre Eiffel ni la gran Muralla Xinesa.
23/09/2018
El mes de setembre és el mes, juntament amb gener, de reprendre hàbits i bons propòsits. Un bon propòsit és mantenir les entrades del blog de manera periòdica. Entrades que puguin ser interessants i d'actualitat.
06/09/2017
Les notes de premsa són un mitjà de comunicació directe de les empreses, administracions i/o entitats amb els mitjans de comunicacions. Es tracta d'una eina utilitzada des de fa temps, però que encara té vigència.