Com hem de menjar durant l'estiu?

Aprofitem l’entrada de l’estiu i de la calor per parlar de com ha de ser una alimentació equilibrada en aquesta època de l’any.

El primer punt important que treballarem és la hidratació. L’aport d’aigua és de vital importància per a tenir un bon rendiment estudiantil, laboral i esportiu, sobretot en aquests dies on tenim aquestes temperatures tant altes. Recordeu beure 1.5-2 litres d’aigua al dia! Què més podem beure per hidratar-nos? Sucs, liquats de fruita i gelats refrescants fets amb fruita si és mig matí o berenar o bé, infusions amb gel i llimona, llimonades casolanes amb aigua, llimona i estèvia o qualsevol equivalent que trobeu al mercat. Aquestes begudes sense sucre les podeu beure a qualsevol hora del dia.

I l’alimentació durant el dia? Les 5 menjades al dia, no te’n descuidis cap! L’esmorzar serà com el de tot l’any, si bevem llet pot ser fresca de la nevera i el suc de taronja el podem canviar per una tallada de síndria o meló. En quan al cereal (pa) farem el de sempre.

En cas de mig matí i berenar anirem a buscar la fruita de temporada i de la terra: préssecs, albercocs, pomes, peres, síndria, meló, cireres...

En els dinars farem amanides fresques amb base d’arròs, pasta o patata amb el tall a dins (pollastre, formatge, pernil dolç o salat, ou dur...) acompanyats de verdures i hortalisses (pastanagues, tomata, enciam...) o bé empedrats frescos com per exemple, cigrons amb tonyina, ceba, olives, enciam i tomata.

I per sopar? Aprofitarem l’excedent de carbassons dels horts per a fer crema de carbassó o amanides de tomàquet amb una truita a la francesa i una llesca de pa o un peix a la planxa o al vapor.

Els postres, tant en el dinar com en el sopar, poden ser fruita fresca o iogurts, el que us vingui de gust!

Aquí doncs us deixo aquests 4 consells per a passar un estiu refrescant. Fins la propera!

FRASE A DESTACAR: “L’aport d’aigua és de vital importància per a tenir un bon rendiment estudiantil, laboral i esportiu, sobretot en aquests dies on tenim aquestes temperatures tant altes.”

Altra informació http://www.dietaporter.com

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Em dic Laia Mosella, nascuda a Oliana i de la quinta del 80. Al 2001 vaig acabar els meus estudis en Nutrició Humana i Dietètica i des de llavors m’he dedicat al món de la Nutrició i l’Alimentació en tot el seu ventall, des de la nutrició esportiva fins a la reeducació alimentària. Actualment formo part de l’equip de Diet à Porter. Espero que els meus posts us agradin, a partir d’ara sóc la dietista del surt de casa Ponent i estic a la disposició de totes les vostres suggerències!

29/10/2015
Fa uns dies que només es parla d’aquesta notícia:  “La OMS confirma que la carn processada és cancerígena”.
09/09/2015
Després d’uns anys introduint l’alimentació complementària mitjançant purés i triturats de diferents textures i segons un calendari estipulat, ara la tendència és que el nadó sigui ell mateix qui agafi l’aliment i se’l posi a la boca.
29/06/2015
Acabes de ser mare?
12/05/2015
Durant l’embaràs l’alimentació de la mare guanya importància ja que els requeriments d’energia, proteïnes, vitamines (A, grup B, C, D, E, K) i minerals (Calci, Fòsfor, Ferro, Iode i Magnesi) es modifiquen notablement. Tenim l’objectiu de cobrir les necessitats de la mare, les demandes del fetus pel seu creixement, fer front al part de manera òptima i preparar a la mare per la futura lactància materna.
30/03/2015
Amb l’arribada de la primavera, tot i la càrrega d’energia positiva que ens transmeten les hores de llum és possible que aparegui un cansament general, una sensació de debilitat que anomenem astènia primaveral.
26/02/2015
Cansats que els petits de casa no vulguin verdura, peix, fruita o algun altre aliment? Els teus fills són dels que surten de casa sense esmorzar? Si estàs en aquesta situació és el moment de canviar els costums que tenim a casa.
21/01/2015
Hi ha diferents factors que afavoreixen a agafar pes durant l’hivern, tot i que no serveixen d’excusa per a deixar-nos, els hàbits saludables no tenen estacions, i  el cuidar-se és un concepte on no pot haver-hi discontinuïtat.