,
28/08/2020
Art urbà

Naufragi

Es troba sola, nua i de bocaterrossa sobre un llit desordenat en una habitació amb un petit balcó en un segon pis del carrer Còrsega. Fa més dues hores que a fora la ciutat és frenètica. Obre els ulls i respira de cop amb la boca oberta com un bussejador sortint de l’aigua. Tus tabac de forma involuntària un parell de vegades. Es protegeix els ulls de la llum del matí amb una de les mans. A l’altra mà té els cabells llargs enredats. Els llavis estan secs i freds com un mosaic de fang. La llengua aspra i morada amb denominació d'origen del Montsant. Les galtes plenes d’esquerdes salades per les llàgrimes. Els llençols s’han convertit en la sorra blanca d’una platja d’una illa deserta després d’un naufragi violent i inesperat provocat per quatre nits de tormentes molt intenses. Es manté immòbil durant una bona estona sentint el pes del cap i les cames mortes. Pot notar, en aquesta postura, com es trenca el silenci del seu cos amb cada batec del cor i com el múscul colpeja el matalàs amb un puny d’embrió sota el pit esquerre. A cada pols, com si fos un far al final de terra ferma, entre la obscuritat que fan la sang, la pèrdua i els pensaments més profunds, envia un senyal de llum urgent al cervell: ei, que aquí encara hi ha vida, desperta!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Elena Asensio (Barcelona, 1981) és llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques i postgrau en Producció i Gestió Cultural. La seva vocació ha estat el món de la comunicació. S'hi dedica des de fa més de 15 anys. Primer en agències de publicitat i actualment en l'àmbit públic. Ha participat com a guionista i locutora de diferents programes de ràdio (El Prat Ràdio) i en la creació de diverses propostes escenogràfiques. 

28/08/2020
Es troba sola, nua i de bocaterrossa sobre un llit desordenat en una habitació amb un petit balcó en un segon pis del carrer Còrsega. Fa més dues hores que a fora la ciutat és frenètica.
15/11/2019
3 d’octubre de 2018. Cyrano de Bergerac, vestit amb barret, capa i espasa, es troba a la sala d’espera de la consulta d’un cirurgià d’estètica. El doctor du una bata blanca i botes blaves.  
29/05/2019
Dimarts. Tarda. Torna de la feina content però cansat. Els caps li han acceptat un nou projecte en el que porta treballant molt de temps. Sap que li suposarà més hores de feina però potser així aconseguirà que li pugin el sou. Entra a l’escala.
02/04/2019
En aquesta ciutat ningú camina a poc a poc amb els braços creuats a l’esquena badant sense rumb. És un lloc frenètic on els semàfors canvien de color cada pocs segons.
14/11/2018
No sap si és feliç. Alguna vegada ho ha sigut. Últimament, mentre està fent alguna cosa quotidiana com repassar-se les celles o estendre els mitjons, sent com si un tros del cor li pesés massa.
26/07/2018
Un dia després de l’enterrament vaig tornar a casa de l’àvia. Vaig picar tres cops a l’intèrfon. Era la nostra contrasenya. No calia fer res més. Fer tres tons i a continuació la porta s’obria. Quan l’àvia era més jove la porta s’obria ràpid.
10/04/2018
La llum de la pantalla del mòbil avisava que eren les deu del matí. Ella va obrir els ulls com va poder.