,
05/05/2020
Explosió a les xarxes
Il·lustració de Paco Roca

Els herois anònims del coronavirus, al costat de Batman i Superman

L'editorial ECC Cómics, que representa a DC Comics a l'Estat Espanyol, ha promogut la iniciativa 'Los héroes siempre vuelven', proposant a destacats dibuixants de còmics que realitzin il·lustracions on els icònics superherois apareguin rodejats dels autèntics herois de l'actualitat, professionals i persones anònimes que han jugat, juguen i jugaran un paper fonamental en aquesta crisi.

Paco Roca, Mikel Janín i Jesús Merino han realitzat cadascun una il·lustració que es convertiran en làmines, mentre David Rubín ha donat forma a una petita historieta de 5 pàgines protagonitzada per Superman.

L'objectiu de la campanya és doble. Homenatjar aquests herois anònims, però també recolzar les llibreries. Així, els lectors que visitin les llibreries quan tornin a obrir amb normalitat, podran recollir el còmic i una làmina a escollir, de forma totalment gratuïta.
 

La portada del còmic de Rubin mostra la figura de Superman que ja ha alçat en vol i no li veiem la cara, mentre Kryto el súper-gos s'acomiada de la veritable heroïna de la imatge. Una figura anònima i intencionadament ambigua, que podria representar qualsevol de les persones dels diferents àmbits professionals que surten a treballar cada dia. Mentrestant, al fons veiem una llibreria i un restaurant tancats, arquetips de tots aquests petits negocis que han hagut de tancar.

A la imatge de capçalera d'aquest article, veiem la il·lustració de Paco Roca, que ha escollit recrear Batman cedint el protagonisme a una treballadora sanitària, mentre en comptes de la Batsenyal es veu reflectida una creu mèdica.

En total es distribuiran entre 25.000 i 50.000 exemplars de cada (cap a finals de maig) a llibreries especialitzades o generalistes que venguin habitualment còmics d'ECC. L'editorial també ha penjat online el còmic de Superman de David Rubin, que es pot llegir de forma gratuïta.

Més info:
Web ECC Cómics
Facebook ECC Cómics
 

En aquest espai anirem penjant totes aquelles manifestacions culturals dels dies de confinament perquè l'ona expansiva del virus de la cultura arribi a totes les llars, encara que sigui a través de les pantalles.

20/03/2021
Entitats, associacions i equipaments culturals vinculats a les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya, celebren un any més el 20 de març, Dia Mundial del Teatre Infantil i Juvenil.
05/02/2021
A partir del 8 de febrer, i almenys fins d’aquí a 14 dies, entren en vigor les noves mesures per aturar la propagació de la Covid-19.
23/12/2020
A partir del 21 de desembre entren en vigor mesures especials per contenir l’increment de casos que s’ha produït en les últimes setmanes. El canvi afecta el període de Nadal i modifica alguns dels aspectes de la seva celebració.
26/11/2020
El nou senzill 'Mirada estràbica' del grup familiar Xiula amb la col·laboració de la pianista Clara Peya, està causant furor a les xarxes i emocionant a petits i grans.
13/11/2020
L'actriu Júlia Cortina ha promogut a Instagram el compte Sense Cultura, una iniciativa que vol deixar constància gràfica de la situació cultural actual arreu del territori catal
30/10/2020
L’activitat cultural i la gastronomia tornen a posar-se en stand-by.