Fires i festes
,
2018
Diumenge 30 de setembre, 11:30h
Món Sant Benet
Sant Fruitós de Bages

Pòrtic de la Fira Mediterrània

Món Sant Benet se suma enguany a les activitats programades en el marc de la Fira Mediterrània de Manresa, que arriba ja a la seva 21à edició.

El diumenge, 30 de setembre, el cap de setmana anterior a la celebració de la Fira, Món Sant Benet acull el pòrtic de la Mediterrània, una matinal d’activitats culturals que permet fer un tastet del que serà la Fira Mediterrània (del 4 al 7 d’octubre del 2018).

Programa: 

11:30h | Plaça de Món Sant Benet
'K'ataka'. Concert de Balkan Paradise Orchestra
Formació integrada per deu instrumentistes de vent i percussió que han aportat un aire fresc i renovat al panorama de les fanfàrries del nostre país. Fanfàrria femenina per transformar el gènere en un espectacle fresc, enèrgic i molt festiu.
Espectacle gratuït.

12:45h | Monestir de Món Sant Benet
'Pas per la pau'. Performance d'Ada Vilaró. Coproducció de Fira Mediterrània, Fundació Catalunya La Pedrera i Escena Poblenou. Amb la col·laboració de la Fundació Carulla.
Performance escènica de l’artista i directora Ada Vilaró, amb la cobla catalana dels sons essencials a on hi participen diverses comunitats del territori. La proposta ens parla de les arrels i dels desarrelaments, del lloc de la pèrdua i de l’esperança, dels desplaçaments i fugides, dels espais de la memòria a l’oblit i d’horitzons de fons que bateguen amor i vida.

Una singular obra amb una durada de sis dies que té el seu punt de partida a Món Sant Benet i que consta de tres parts:
Primera Part. Acte solemne al Monestir de Món Sant Benet que marcarà, mitjançant un espectacle itinerant sonor, visual i poètic, l’inici de la caminada.
Preu: 10€
Compra la teva entrada, aquí.

Segona Part. Caminar junts i en silenci. Acció de sis dies en els quals es camina per diferents pobles i paisatges de la comarca del Bages recollint, en una gran tela, paraules testimonials d’aquest Pas per la Pau.

Part final. Arribada de la caminada a Manresa. Se celebra amb un espectacle festiu i musical amb la Cobla Catalana dels Sons Essencials i la participació de l’entitat Xàldiga.
Serà en un espectacle itinerant, el dia 5 d’octubre a les 20:15h a la Plaça Europa.

'Pas per la pau' et convida a caminar activament per la necessitat de no normalitzar la violència, l'abús i la falta de llibertat.
Suma't-hi, fes un Pas i inscriu-te a un tram o a tota la caminada.
Més informació aquí.

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1