Menjar i beure
,
2019
Dies 22 i 23 de novembre
Diversos espais
Manresa

3a edició de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià

Arriba la 3a edició de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià, per conèixer els productes gastronòmics i la cultura culinària entorn el camí Ignasià.

Les Jornades se celebren en el marc del projecte Manresa 2022 i tenen l’objectiu de donar a conèixer el camí que va de Loiola a Manresa però també la seva gastronomia promocionant l’àmplia oferta que té la comarca.

Programa: 

Divendres 22 de novembre
19:00h | Museu Comarcal de Manresa
Conferència 'D’Ignasi a Ignasi (de Loiola a Domenech)' a càrrec de Josep Huguet, ex-conseller de turisme i consultor, i Toni Massanés, director general de la Fundació Alícia.

Seguidament,
Tast de Dolç del Pelegrí i una copa de vi de la DO Pla de Bages per tots els assistents.

Dissabte 23 de novembre
12:00h | Teatre Kursaal
Taula rodona 'Les cuines, patrimonis agroalimentaris i paisatges del Camí Ignasià Català'.
Hi intervindran:
- Jordi Rodó: director de Quaderna. Consultor en patrimoni i turisme
- Joel Castanyé, restaurant La Boscana de Bellvís (Lleida)
- David Andrés i Zhou Mengxin, restaurant Somiatruites (Igualada)
- Xavier Benito, restaurant l’Ò (Món Sant Benet, Sant Fruitós de Bages)
- Jordi Àlvarez, restaurant La Fonda de Món Sant Benet (Sant Fruitós de Bages)

La sessió acabarà amb la degustació d’algunes de les propostes que hauran presentat els cuiners acompanyades d’una copa de vi de la DO Pla de Bages.

17:00h | Plaça Fius i Palà
Activitat familiar 'El conte il·lustrat del Camí Ignasià. Xocolata i Dolç del pelegrí' a càrreg de Subi & Anna.
Una proposta familiar que combina conte, il·lustració i menjar, tres de les ocupacions preferides dels més petits de cada casa.

19:00h | Teatre Kursaal
Recital de vins i tast de música amb poesia.
'Terrers i arts del Camí Ignasià' a càrrec de la sommelier Anna Castillo, acompanyada de l'actor Ivan Padilla i la violoncel·lista Maria Coll.

Més informació: