Entorn
,
2021
Diumenge 5 de desembre, 11:30h
Les Casas de Matamargó
Pinós

Visita 'Les Casas de Matamargó'

Visita a Les Casas de Matamargó, un viatge apassionant i evocador per descobrir la historia d'una majestuosa masia pairal, exponent del cultiu de la vinya i la producció de vi, transcorrent per a diversos d'espais originals que transportaran als i les visitants als segles XVIII i XIX.

La museïtzació de Les Casas de Matamargó aproxima al visitant a les vivències i anècdotes dels seus influents propietaris, la família Casas, i de la trentena de treballadors que vivien a la masia (criades, mossos, artesans, minyones, masovers, etc), i a partir dels relats de la seva gent.

Amb més de 15 espais i exteriors on passejar, la visita guiada avança per la ferreria, el cobert de maquinària agrícola, la fusteria, la sala d'apicultura, la premsa de vi (una de les més grans de Catalunya), la masoveria, la capella, l'entrada de la casa pairal, l'einer, el rebost, l'embotellador d'aigua, la sala d'exposició i documentació, etc.

En finalitzar l'activitat, s'ofereix un tastet de productes de proximitat.

A més a més, la visita exclusiva, també mostra les estances nobles de la masia; la sala del rellotge, el menjador principal i l'habitació de la pubilla. Tot acompanyat amb un tastet de productes locals i una copa de vi DO Pla de Bages.

Per aquelles persones que ho desitgin, també poden finalitzar la visita amb un àpat al Restaurant Roquerols, a Salo, ben a prop de Matamargó, que ofereix un menú casolà absolutament tradicional:
· 1er a escollir entre 5 plats segons temporada
· 2on a escollir entre 5 plats segons temporada
· Postres casolanes
· Vi amb porró, aigua, gasosa i pa
· Cafés a part

Preu: 

 

10€ general | 15€ visita exclusiva | 20€ àpat al Restaurant Roquerols
Cal fer reserva prèvia aquí (enllaç)

Organitza: 

Bagesterradevins

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1