Activa't
,
2023
Dissabte 27 de maig, 11:30h
Konvent
Cal Rosal

Jornada 'Cultura arrelada i transformadora'

Jornada sobre estratègies culturals de dinamització rural amb el títol 'Cultura arrelada i transformadora'.

En primer lloc, la jornada té l’objectiu d’aprendre de diverses experiències ubicades fora de casa nostra per tal de compartir problemàtiques i reptes d’experiències que treballen en espais rurals i tenen la voluntat de transformar l’entorn on s’ubiquen. Hi participaran els projectes Pueblos en Arte (Torralba de Ribota, Aragó), La Benéfica (Piloña, Astúries) i Museo Barda del Desierto (Patagonia argentina).

En segon lloc, la jornada vol posar èmfasi a projectes culturals i propostes concretes arrelades a casa nostra, plantejant-se en clau de transformació arrelada al territori. Es presentarà el projecte La Traça cultural i La Barraca, llibreria itinerant del Pirineu. També el llibre 'Ruralisme' de la Vanesa Freixa.

A continuació coneixerem Càntut, iniciativa al voltant de cançons de tradició oral i disfrutarem del grup Germà Negre. Seguidament, tindrà lloc un sopar de cassola del Corpus Berga i acabarà la jornada, el concert de la rapera rural Bewis.

Programa: 

11:30h: Intercanvi d'experiències amb Pueblos en Arte (Torralba de Ribota, Aragó), La Benéfica (Piloña, Astúries) i Museo Barda del Desierto (Patagonia argentina).

14:30h: Dinar popular. Preu: 15€

17:30h: Presentació del projecte La Traça cultural.

18:30h: Presentació La Barraca i el llibre 'Ruralisme' de Vanessa Freixa.

19:30h: Presentació de Càntut i concert de Germà Negre.

21:30h: Sopar de cassola i vins naturals.

23:00h: Concert de Bewis.

Organitza: 

Konvent i Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central

Més informació: 

Web Konvent

  • imatge de control 1per1