Llibres
,
2016
Divendres 25 de novembre, 19h
Biblioteca Maria Malla
Castellbell i el Vilar

Presentació literària, 'Les torres del cel', de Coia Valls

La Biblioteca Maria Malla acollirà la presentació del llibre 'Les torres del cel' de Coia Valls el proper divendres 25 de novembre. La novel·la gira al voltant dels dotze monjos que van fundar Montserrat al segle XI.

Sinopsi
Una visió dels inicis del monestir de Santa Maria de Montserrat, dels primers temps de l’Scriptorium, amb el cant del ventre de la terra que donarà lloc a l’Escolania, a través d’uns personatges que conformen el fresc extraordinari d’una terra de frontera, la Catalunya que s’expandia cap al sud per assolir la seva plena identitat com a poble.
A començament del segle XI, l’abat Oliba pren una decisió que trastoca l’ordre establert. Un petit grup de monjos s’instal•la en una de les ermites amb la missió de posar les bases del monestir. Entre ells, l’exsoldat del comte Berenguer Ramon I, Dalmau Savarés, que es debat entre dos futurs excloents: l’espiritualitat transformadora d’en Basili, l’eremita, contra el poder mundà de l’Església.

Coia Valls recrea amb la seva magistral minuciositat un episodi perdut de la nostra història. Tot un homenatge a la muntanya de Montserrat i al mar que va ocupar aquest territori màgic en el despertar dels temps.

 

formulari esdevenimets agenda

Et pot interessar