AGENDA
Llibres
Presentació literària, 'Les torres del cel', de Coia Valls
2016
Divendres 25 de novembre, 19h
  • Castellbell i el Vilar
Biblioteca Maria Malla

Presentació literària, 'Les torres del cel', de Coia Valls

La Biblioteca Maria Malla acollirà la presentació del llibre 'Les torres del cel' de Coia Valls el proper divendres 25 de novembre. La novel·la gira al voltant dels dotze monjos que van fundar Montserrat al segle XI.

Sinopsi
Una visió dels inicis del monestir de Santa Maria de Montserrat, dels primers temps de l’Scriptorium, amb el cant del ventre de la terra que donarà lloc a l’Escolania, a través d’uns personatges que conformen el fresc extraordinari d’una terra de frontera, la Catalunya que s’expandia cap al sud per assolir la seva plena identitat com a poble.
A començament del segle XI, l’abat Oliba pren una decisió que trastoca l’ordre establert. Un petit grup de monjos s’instal•la en una de les ermites amb la missió de posar les bases del monestir. Entre ells, l’exsoldat del comte Berenguer Ramon I, Dalmau Savarés, que es debat entre dos futurs excloents: l’espiritualitat transformadora d’en Basili, l’eremita, contra el poder mundà de l’Església.

Coia Valls recrea amb la seva magistral minuciositat un episodi perdut de la nostra història. Tot un homenatge a la muntanya de Montserrat i al mar que va ocupar aquest territori màgic en el despertar dels temps.

 

Et pot interessar

Visita amb tast al celler Abadal
Dies 26 i 27 d'octubre, 12h
Avinyó
Tocats de lletra
Del 15 al 27 d'octubre
Manresa
Contes de Castanyera
Dijous 24 d'octubre, 17:30h
Valls
Fira Embarrats
Dies 26 i 27 d'octubre
Sant Joan de Vilatorrada
Exposició 'Les dones de Ravensbrück'
Del 9 d'octubre al 25 de novembre
Tremp
Portada del llibre 'Dones de ferro, de Margarita Codina
Dijous 7 de novembre, 19h
Tremp
Nits de Joc al CAE
Dijous d'octubre, 21:30h
Manresa