AGENDA
Llibres
Presentació literària, 'Les torres del cel', de Coia Valls
2016
Divendres 25 de novembre, 19h
  • Castellbell i el Vilar
Biblioteca Maria Malla

Presentació literària, 'Les torres del cel', de Coia Valls

La Biblioteca Maria Malla acollirà la presentació del llibre 'Les torres del cel' de Coia Valls el proper divendres 25 de novembre. La novel·la gira al voltant dels dotze monjos que van fundar Montserrat al segle XI.

Sinopsi
Una visió dels inicis del monestir de Santa Maria de Montserrat, dels primers temps de l’Scriptorium, amb el cant del ventre de la terra que donarà lloc a l’Escolania, a través d’uns personatges que conformen el fresc extraordinari d’una terra de frontera, la Catalunya que s’expandia cap al sud per assolir la seva plena identitat com a poble.
A començament del segle XI, l’abat Oliba pren una decisió que trastoca l’ordre establert. Un petit grup de monjos s’instal•la en una de les ermites amb la missió de posar les bases del monestir. Entre ells, l’exsoldat del comte Berenguer Ramon I, Dalmau Savarés, que es debat entre dos futurs excloents: l’espiritualitat transformadora d’en Basili, l’eremita, contra el poder mundà de l’Església.

Coia Valls recrea amb la seva magistral minuciositat un episodi perdut de la nostra història. Tot un homenatge a la muntanya de Montserrat i al mar que va ocupar aquest territori màgic en el despertar dels temps.

 

Et pot interessar

Celler Abadal
Dissabte 25 de gener, 10h
Avinyó
BCNegra 2020
Del 30 de gener al 9 de febrer
Barcelona
Festa dels Romeus
Dies 25 i 26 de gener
Monistrol de Montserrat
Biblioteca Josep Salceda i Castells, Cambrils
Divendres 24 de gener, 18h
Cambrils
Sant Sebastià
Del 17 de gener al 2 de febrer
Súria
Itinerari amb tast per l'Anella Verda
Diumenges de gener, 11h
Manresa