Activa't
,
2016
Dijous 17 de març, 18:30h
Oficina Jove del Bages
Manresa

Xerrada sobre Camps de Voluntariat Internacional

Què és un camp de treball?
Un camp de voluntariat, o camp de treball, és un projecte de feina comunitària dut a terme per un grup d’entre 5 i 24 voluntaris i voluntàries de diferents nacionalitats durant un període entre 1 i 3 setmanes. La participació als camps de treball està oberta a tothom a partir de 18 anys. Alguns camps estan adaptats a la participació de persones amb diversitats físiques, psíquiques o sensorials i alguns projectes accepten també la participació de famílies.
El treball del projecte té a veure amb valors com la solidaritat, el medi ambient, la justícia social o la pau i s’hi col·labora entre 20 i 40 hores a la setmana. Durant el temps lliure es pot descansar, realitzar tallers o descobrir l’entorn, depenent del projecte i de la iniciativa del grup que el conforma. La vida en comunitat i el contacte amb la població local són aspectes claus dels camps de voluntariat que permeten reduir distàncies entre diferents sectors de la població, compartir experiències i comprendre diferents estils de vida, hàbits i formes de veure el món. Són, en definitiva, una eina per a la construcció de la pau mitjançant la convivència intercultural, el treball i l’aprenentatge mutu.
El procés comença amb un seminari de formació als Països Catalans, continua amb la participació al camp de treball internacional i acaba amb una trobada d’avaluació i convivència a la tornada, en que totes les fases són iguals d’importants.

Organitza: Manresa Jove, Ajuntament de Manresa, Direcció General de Joventut, Consell Comarcal de Manresa.

  • imatge de control 1per1