Carme Pinós

Foto: 

Cedida
L'arquitecta Carme Pinós participarà als Diàlegs Capitals

Igualada proposa 'Diàlegs Capitals', un cicle de converses sobre pensament

Literatura, ecologia i arquitectura són alguns dels temes que s’abordaran entre experts locals i pensadors d’àmbit nacional
Surtdecasa
,
15/02/2022
Arts

Diàlegs Capitals és el cicle de pensament organitzat a Igualada amb motiu de la capital de la cultura catalana, uns diàlegs que conviden a reflexionar entorn dels reptes del segle XXI, explorar diferents àmbits del pensament i la cultura contemporània. S’organitzaran un cop al mes i s’abordaran temes d’actualitat a través d’un diàleg entre experts locals i pensadors d’àmbit nacional. Tots ells tenen entrada gratuïta i cal reservar-la prèviament a través de la web de Tiquets Igualada. Durant el primer quadrimestre de l’any, s’han plantejat tres diàlegs enfocats cadascun d’ells a literatura i pensament, ecologia i crisi climàtica i arquitectura. Quins seran aquests primers diàlegs?

 

  • imatge de control 1per1

El filòsof igualadí Arià Paco | Foto: Cedida
1. La literatura, una eina per pensar (Arià Paco i Borja Bagunyà)
El primer dels Diàlegs Capitals anirà a càrrec del filòsof igualadí Arià Paco i l’escriptor Borja Bagunyà i portarà el títol de 'La literatura, una eina per pensar'. En un món cada vegada més compartimentat, la literatura sembla cosa d'uns quants entesos. Però és aquest el lloc de la literatura? O és una interlocutora central del pensament? Quin és el lligam actual entre el pensament i la literatura? I quin és el lligam que haurien de tenir? A través d'autors com Plató, Tabarovsky, Bagunyà i Paco miraran d’oferir una visió del paper de la literatura en el pensament. Borja Bagunyà és escriptor, professor del grau d’Estudis Literaris de la Universitat de Barcelona i doctor en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada. El 2016 funda l'Escola Bloom amb Lana Bastasic. Arià Paco Abenoza actualment fa un doctorat en filosofia a la Universitat d'Arizona. Ha col·laborat en diversos mitjans culturals, i és professor d'oratòria.
> Quan? Dimarts 22 de febrer, 19:30h
> On? Teatre Municipal l'Ateneu

 

L'antropòloga i enginyera Yayo Herrero | Foto: Cedida
2. El repte del segle XXI: el col·lapse ecològic (Yayo Herrero i Pere Fullana)
El repte del segle XXI: el col·lapse ecològic serà el següent dels Diàlegs Capitals que abordaran l'antropòloga i enginyera Yayo Herrero i l’enginyer especialista en anàlisi del cicle de vida i canvi climàtic, Pere Fullana. Un dels principals reptes del segle XXI és el canvi climàtic i la crisi ecològica. Cal fer una transició cap a un model econòmic i social diferent? És possible el creixement econòmic i la regeneració de la naturalesa? Com podem evitar el col·lapse ambiental? Els dos experts exposaran els principals reptes mediambientals actuals, través d’una narrativa que faci intel·ligible la noció de col·lapse ecològica i oferir noves fórmules per conjugar la vida i el medi ambient.
> Quan? Dijous 17 de març, 19:30h
> On? Teatre Municipal l'Ateneu

3. El Zementiri d’Igualada, una joia de l’arquitectura contemporània (Carme Pinós)
En el tercer dels Diàlegs Capitals i amb el títol 'El Cementiri Nou d’Igualada, una joia de l’arquitectura contemporània' al mateix cementiri, s’hi trobaran l’arquitecta Carme Pinós, recentment guardonada amb el Premio Nacional de Arquitectura 2021 que atorga el govern espanyol, coautora del Zementiri, i un col·lectiu d’arquitectes joves igualadins. Conversaran i reflexionaran al voltant de l’arquitectura en l’actualitat i aprofundiran en l’obra arquitectònica igualadina de més prestigi internacional. Algunes de les qüestions que es plantejaran són: com ha de ser l’arquitectura actual? Ha mort l’arquitectura d’autor? Quins són els conceptes vertebradors del projecte Zementiri?
> Quan? Dissabte 30 d'abril, 11h
> On? Cementiri Nou

Més informació: 

A

També et pot interessar