efímera efímer efímeres efímers

17/09/2018
Guillem Arnedo Band & Celeste Alías al Festival Castell de Granera el passat 1 de setembre

efímer -a 

 

part I

La vida és efímera. La música és efímera.

Llavors la vida és plena de coses efímeres. I llavors la música és plena de sons efímers.

Les nostres relacions, els nostres pensaments, les nostres sensacions, les nostres visualitzacions, les nostres idees... Fins i tot les coses materials són efímeres: per exemple fa uns dies vaig perdre una arracada. Les arracades també són efímeres. Omplim les llibretes de paraules importants i no tant importants fins que s’acaben els fulls... llavors la llibreta i aquelles idees són efímeres. Les flors que surten a la primavera. Les tomaqueres de l’hort. Els cucs que es fan papallona. Un quadre que cau a terra i s’esbocina. Un pensament que tenim, que passa i se’ns oblida.

Un concert és efímer. Hi anem, l’escoltem, sentim la música, els sons, sentim coses, veiem els músics, els altaveus, l’escenari, el públic, les cadires... i el concert en sí té un principi i un final. Els sons, no els veiem, però surten dels instruments i són efímers.

Llavors, potser la vida és com un concert. O com un disc que escoltem de dalt a baix. Passa. Ho escoltem, ho sentim, ho experimentem, ho vivim. Passa. I és efímer.

 

 

part II

moltes coses les podem entendre rebuscant en l'origen. 

del grec:

ἐφήμερος

=

prefix ἐπί 

+

ἡμέρᾱ que significa "dia"

 

 

part III

la foto que il·lustra el post no té massa a veure, però un apunt: la música en la natura és màgia. potser és l'origen. i és efímera, també. la música i la natura.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.