Guillem Arnedo Band & Celeste Alías al Festival Castell de Granera el passat 1 de setembre

efímera efímer efímeres efímers

efímer -a 

 

part I

La vida és efímera. La música és efímera.

Llavors la vida és plena de coses efímeres. I llavors la música és plena de sons efímers.

Les nostres relacions, els nostres pensaments, les nostres sensacions, les nostres visualitzacions, les nostres idees... Fins i tot les coses materials són efímeres: per exemple fa uns dies vaig perdre una arracada. Les arracades també són efímeres. Omplim les llibretes de paraules importants i no tant importants fins que s’acaben els fulls... llavors la llibreta i aquelles idees són efímeres. Les flors que surten a la primavera. Les tomaqueres de l’hort. Els cucs que es fan papallona. Un quadre que cau a terra i s’esbocina. Un pensament que tenim, que passa i se’ns oblida.

Un concert és efímer. Hi anem, l’escoltem, sentim la música, els sons, sentim coses, veiem els músics, els altaveus, l’escenari, el públic, les cadires... i el concert en sí té un principi i un final. Els sons, no els veiem, però surten dels instruments i són efímers.

Llavors, potser la vida és com un concert. O com un disc que escoltem de dalt a baix. Passa. Ho escoltem, ho sentim, ho experimentem, ho vivim. Passa. I és efímer.

 

 

part II

moltes coses les podem entendre rebuscant en l'origen. 

del grec:

ἐφήμερος

=

prefix ἐπί 

+

ἡμέρᾱ que significa "dia"

 

 

part III

la foto que il·lustra el post no té massa a veure, però un apunt: la música en la natura és màgia. potser és l'origen. i és efímera, també. la música i la natura.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Sóc la Laia Carbonell. Estic enganxada al jazz i a la música improvisada i sóc feliç organitzant l’Estival de Jazz d’Igualada. M’emociona viure en directe concerts i espectacles on la música hi és d’alguna forma. Sé que la música remou emocions i permet aflorar pensaments. La meva intenció és, doncs, aprofitar-ho i treure’n escrits, conclusions i reaccions que surten de mi. 

20/06/2019
Després d'escoltar, sentir i viure concerts i música i discos i vinils i el que faci falta, puc afirmar que és súper fàcil saber que el que escoltes t'arriba i mola màxim. Ho explicaré ras i curt en dos punts.
17/09/2018
efímer -a    part I La vida és efímera. La música és efímera. Llavors la vida és plena de coses efímeres. I llavors la música és plena de sons efímers.
17/08/2018
Recupero un escrit del novembre de l'any passat (22/11/2017)   No només els mags creen màgia El moment present quan vius un concert
26/04/2018
Avui recupero un escrit que va sortir ara fa un mes des d'Andalusia (24/III/18).   
31/01/2018
30/I/2018 20h @Sinestesia Pablo Selnik  + Marcel·lí Bayer + Oriol Roca  
05/12/2017
Avui transcric el que vaig escriure en el mateix moment el darrer dissabte 2 de desembre al Teatre Auditori de Cardedeu. La Sònia Sánchez presentava "La mirada 3.0".
10/10/2017
Aquesta frase que dóna títol a aquest escrit va ser la última que va dir Àlex Reviriego abans de començar amb la impro. Vaig trobar que vaticinava l’inici d’una sessió que prometia.