Cartell de Magic, Granada

It’s a kind of metaphysical magic

Avui recupero un escrit que va sortir ara fa un mes des d'Andalusia (24/III/18). 

 

Una de les coses boniques i úniques que aporta anar a veure un concert en directe és poder adonar-te de com se senten els músics. Notar si entre ells s’escolten o no, si allò que estan tocant ho senten o no, si estan gaudint del moment o no, si connecten entre ells i ells amb la música i la música amb ells. Segons això, la música tindrà un resultat ben diferent cap als espectadors.

He tingut el plaer de veure en directe tres dels molts concerts de la gira de Michael Kanan, DeeJay Foster i Guillem Arnedo presentant el seu darrer disc “Love Them Madly” al llarg del mes de març, i he vist que la feina de músic, tot i ser complicada, és enormement bonica i gratificant. Els veia tocar i eren com tres nens petits gaudint sota la pluja jugant amb fang, sense preocupar-se si després quedaran xops i tindran fred. Simplement amarant-se del moment, del moment que passava i que mai més no es tornaria a repetir de la mateixa manera. Se sentien a prop i se sentien absolutament a gust i radiants de felicitat.  

Ja fa un temps que crec que la música és màgia. Concretament ho noto en la música improvisada, que a époques és la que més consumeixo, i crec que és per això que m’agrada. La màgia del moment, la màgia de construir en el moment. Ser espectador d’un concert és poder viure un moment i una música que mai més no es tornarà a repetir de la mateixa manera. I veient aquest trio he pogut constatar que el jazz també en té molta de màgia.

Escoltar and let it happen!

 

Deixar que la música et faci

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Sóc la Laia Carbonell. Estic enganxada al jazz i a la música improvisada i sóc feliç organitzant l’Estival de Jazz d’Igualada. M’emociona viure en directe concerts i espectacles on la música hi és d’alguna forma. Sé que la música remou emocions i permet aflorar pensaments. La meva intenció és, doncs, aprofitar-ho i treure’n escrits, conclusions i reaccions que surten de mi. 

20/06/2019
Després d'escoltar, sentir i viure concerts i música i discos i vinils i el que faci falta, puc afirmar que és súper fàcil saber que el que escoltes t'arriba i mola màxim. Ho explicaré ras i curt en dos punts.
17/09/2018
efímer -a    part I La vida és efímera. La música és efímera. Llavors la vida és plena de coses efímeres. I llavors la música és plena de sons efímers.
17/08/2018
Recupero un escrit del novembre de l'any passat (22/11/2017)   No només els mags creen màgia El moment present quan vius un concert
26/04/2018
Avui recupero un escrit que va sortir ara fa un mes des d'Andalusia (24/III/18).   
31/01/2018
30/I/2018 20h @Sinestesia Pablo Selnik  + Marcel·lí Bayer + Oriol Roca  
05/12/2017
Avui transcric el que vaig escriure en el mateix moment el darrer dissabte 2 de desembre al Teatre Auditori de Cardedeu. La Sònia Sánchez presentava "La mirada 3.0".
10/10/2017
Aquesta frase que dóna títol a aquest escrit va ser la última que va dir Àlex Reviriego abans de començar amb la impro. Vaig trobar que vaticinava l’inici d’una sessió que prometia.