Fonts de l’Anoia

Foto: 

cedida

Sortim d’excursió a veure alguns brolladors d’aigua de l’Anoia

Us proposem conèixer quatre fonts de la comarca de l’Anoia on anar d’excursió a fer un pícnic o passar una bona matinal de cap de setmana
Marta Carles
,
27/09/2018
Entorn
Quan arriba el cap de setmana el que ve més de gust és sortir a l’aire lliure, passejar per la natura, respirar aire pur i desconnectar dels maldecaps. Des de Surtdecasa, i de la mà d’Anoia Turisme us proposem 4 excursions per descobrir algunes fonts que trobem a l’Anoia, algunes No aptes per beure!. Ja ho veieu, un pla ideal per gaudir amb la família o els amics.


Font del Ferro, a Castellolí
La primera proposta ens porta a la població de Castellolí. Sortim des de l’Ajuntament de Castellolí i anirem direcció cap a la residència canina “El Gos Blanc”. Seguirem les indicacions cap a la residència i des d’aquest punt agafem el camí més a l’esquerra per començar a pujar la muntanya. Seguim caminant pel sender, ample i agradable, amb enormes pins que ens acompanyen fins que arribem a un camí més ample, que va planejant. Al cap de pocs metres trobem una bifurcació, girem a l’esquerra i continuem caminant seguint els indicadors del GR- 172 sense desviar-nos. Després d’uns revolts ens trobem un encreuament amb un indicador de fusta amb les marques del GR, agafem el camí de la dreta, que puja fins a la Font del Ferro. I ja hi som! Hem arribat al brollador que conté aigües ferruginoses, d’aquí el nom de la font, i que antigament eren embotellades per les possibles propietats medicinals.

La font del ferro és un indret obac, humit i fresc, que convida a admirar les enormes i espectaculars pinasses presents en aquesta bonica zona, i qui sap si potser trobar-hi algun bolet. Un lloc ideal per fer una parada o fer un pícnic, ja que al davant de la font hi ha una gran taula de fusta amb bancs.

 

  • imatge de control 1per1


Font Cuitora, a La Llacuna
La Llacuna és una població rica en fonts d’aigua, totes conegudes per les seves propietats medicinals, i una de les més populars és la Font Cuitora, de fet en aquesta font s’hi celebra un berenar l’últim dia de festa major. És la font més propera al poble i l’aigua que hi brolla és molt apreciada per als llacunencs ja que segons diuen té virtuts diürètiques i també, com indica el seu nom, Font Cuitora, és bona per a coure els aliments, especialment els llegums.
Un cop a lloc, a part d’omplir la cantimplora, podrem admirar els àlbers que envolten la zona. Són arbres d’escorça, blanca i llisa que destaquen per tenir unes grans soques recargolades, excepcionals a l’Anoia i declarats d’interès comarcal l’any 1995. És un tipus d’arbre abundant en aquesta zona.

Per arribar a la Font Cuitora hem de sortir de la vila per la zona dels dipòsits (a l’extrem sud) i agafar el camí que trobem allà mateix i que ens porta directe a la font. Ja ho veieu, una excursió ideal per fer-la amb nens, per què és un recorregut de poca distància i baixa dificultat.

 


Font del Raval, a Castellfollit de Riubregós
La tercera proposta ens porta a Castellfollit de Riubregós, un poble d’origen medieval nascut a redós d'un castell que encara avui se’n poden veure les ruïnes. La font que visitem és la Font del Raval o dita també, Font Nova.

L’entrada principal al municipi és per la carretera C-1412a (a uns 10km del municipi de Calaf i a 5km de Torà). Un cop arribem, ens situem al carrer del Raval i al final d’aquest carrer agafem el camí que trobem i que ens porta, 500 metres enllà, a la Font del Raval. És una de les fonts més populars de la zona, i en els darrers anys ha guanyat importància, segurament per que va ser construïda per un veí del poble. La Font del Raval és un lloc fresc i ombrívol que convida a passar un bon matí i esmorzar a la petita taula amb bancs que hi trobem al costat mateix.

 


Font del Prat, a Piera
Aquesta font és una de les més concorregudes al municipi de Piera. Està a tocar del poble i s'hi accedeix des del Passeig del Prat. Fa molts anys que existeix i és un lloc habitual d’activitats i esbarjo per als pierencs ja que té terreny per córrer i el mobiliari està molt ben conservat, després que el 2012 es dugessin a terme diversos treballs d’arranjament i millora. Hi ha una zona de picnic amb diverses taules i cadires de fusta, i per que els més petits no s’avorreixin, hi ha habilitada una zona infantil amb un parell de gronxadors. També hi trobem un espai amb barbacoes fetes d’obra, que incorporen mata guspires, i estan situades en una zona sense vegetació, per evitar ensurts amb el foc. Ja ho veieu, a la Font del Prat és fàcil que les sobretaules s’allarguin fins tard!

 

Més informació: 

A

També et pot interessar