3ª edició de 'Som país' a El Bruc

Foto: 

Cedida

'Som País', apropa't a El Bruc i reconnecta amb la natura

El cap de setmana del 12 i 13 de maig, el municipi anoienc viurà la tercera edició del 'Som País'
Albert Compte Riba
,
02/05/2018
Fires i festes
Torna una nova edició de 'Som País', la tercera, i amb ella la consolidació d'un esdeveniment únic i necessari, des del qual posar sobre la taula no solament el valor del producte local, de proximitat, fet per productors i professionals de la zona; sinó també repensar la forma en que habitem i coexistim amb el món rural, de quina manera cal de-construir alguns dels costums que com a societat hem adquirit i com podem reconnectar amb la natura i els hàbits saludables.

Dos dies per a repensar-nos
A través de rutes literàries i històriques, excursions, tallers, tast de productes locals, artesans, la participació de la nova Associació de Pagesos del Peudemont de Montserrat, col·loquis, activitats per a la mainada, concerts, la presentació de nous usos del reciclatge o la presentació del tercer número de 'Plana Llarga', des del municipi anoienc d'El Bruc es proposen dos dies intensos amb els quals prendre consciència del que significa enfrontar-nos com a col·lectiu al canvi climàtic des de l'acció local.

Esther Vivas parlarà el diumenge sobre sobirania alimentària | Font: El Bruc Turisme

Un dissabte per a la reflexió
Les activitats començaran el dissabte 12 de maig amb la 'Ruta literària', la qual ens portarà a descobrir a través de narracions i fragment, diferents racons de la muntanya de Montserrat. A la mateixa hora i per als més inquietses podrà participar en l''Estat Flow', on els participants aprendran a optimitzar el seu rendiment en curses de muntanya.
Crear alternatives viables per a un món millor és un dels pilars de 'Som país' i ho oferirà amb tallers pràctics, com l'activitat 'Residu zero – Aprèn a fer sabons' o també, durant el 'Dinar del senglar' -en col·laboració amb el col·lectiu Eixarcolant-, on es mostrarà una realitat del món rural ben diferent amb el visionat del documental 'A la caça'.

'Oliu, el petit llenyataire' tancarà la jornada del dissabte | Font: El Bruc Turisme

Ja durant les primeres hores de la tarda, els més petits seran els protagonistes d'activitats com els conta-contes, i descobriran alguns dels secrets que amaga la Cuina solar parabòlica. I a les 16h tindrà lloc un dels plats forts del dissabte, la xerrada lúdica i pedagògica que mantindran el periodista ambiental i escriptor José Luís Gallego i el meteoròleg i presentador Francesc Mauri.
Durant la tarda-vespre prendran protagonisme els tallers d'escalada, de gestió i supressió de residus i la presentació del tercer número de la revista 'Plana Llarga', acompanyada d'un bon tast de ratafia elaborada per productors locals.  
Les activitats del dissabte acabaran amb les intervencions del geògraf, paisatgista i exdiputat de la CUP Segi Saladié i l'obra de teatre per a nens i nenes 'Oliu, el petit llenyataire'.

Activitat 'Bany de bosc' del diumenge 13 de maig | Font: El Bruc Turisme

Un diumenge per a la reconnexió
L'endemà prendran protagonisme activitats de sensibilització amb el 'Bany de bosc' dirigit per la Sílvia Gili, membre de l'Associació Sèlvans, l'activitat 'Cos i natura', un taller de moviment expressiu dinamitzat per l'Alzina de Collbató o també, la xerrada informativa sobre agroindústria i sobirania alimentària conduïda per Esther Vivas.

Joan Reig presentarà el seu primer disc en solitari 'La Culpa' | Font: El Bruc Turisme

Durant el matí es duran a terme altres propostes, com la visita històrica 'Camí de les batalles', amb la proposta 'El timbaler naturista', dirigida per l'artista Marc Sellarès i Jordi Noves, el col·loqui per fer el pas vers l'energia verda 'Som mobilitat + Som connexió + Som energia' i per tancar la tercera edició d'enguany, la presentació del primer disc en solitari de Joan Reig, bateria d'Els Pets, qui acompanyat de Sergi Esteva portarà a El Bruc els temes del recentment publicat 'La Culpa'.

 

Més informació: 

A

També et pot interessar