Beat Voices

Foto: 

Cedida

Beat Voices: "La veu és un instrument molt directe, és fàcil d’emocionar i que t’emocionin"

L'Auditori de Cal Sitjes d'Artés serà l’escenari del proper concert del grup a cappella de la Catalunya Central
Anna Vila
,
07/02/2019
Música
Beat Voices és un quintet de veus a cappella del Bages i Berguedà que ha engegat un viatge únic per difondre el poder de la veu arreu del territori. Aquest divendres 5 d'abril, L'Auditori de Cal Sitjes d'Artés els acollirà perquè interpretin temes propis i d’artistes de renom com Stevie Wonder, Bruno Mars o Pentatonix. És moment de donar protagonisme a la veu i oblidar-nos dels instruments. Beat Voices ens ho explica perquè en puguem gaudir al millor ritme.

- Com neix Beat Voices?
Beat Voices va néixer per casualitats de la vida. La Loida s’havia de presentar a les proves d’accés de l’Esmuc, i per aquest motiu, gràcies al Pepe Balasch (professor de Sallent) que la va animar que presentés un tema a cappella, va ser quan va iniciar aquest projecte del qual estem molt contents de formar-ne part. En un principi érem el Jordi Mujal (tenor), la Berta Portabella (soprano), el Raimon Bonvehí (baix), la Loida Baró (mezzo) i el Josep Enric Vera (Beat Box). Més tard, aquest últim va plegar del grup i es va incorporar el David Sorribes com el nou Beat Box de Beat Voices.

- El novembre del 2018 vau treure el vostre primer single titulat ‘Pintant’. Què us ha inspirat per crear-lo?
El tema 'Pintant' defineix molt bé Beat Voices. És un tema original compost pel Jordi i amb lletra de la Berta, que desperta emocions molt positives. El nostre videoclip (creat per Eyes of a Dreamer) defineix molt bé la cançó, gràcies als paisatges meravellosos, les imatges de la naturalesa, i a nosaltres mateixos, que mostrem una imatge de tranquil·litat i harmonia.

- A la indústria de la música, quin paper hi tenen els grups a cappella?
Actualment, gràcies a programes com 'A Cappella' o 'Oh Happyday' surten a la llum més grups d’aquest gènere, però esperem que això només sigui el principi i que tingui un paper més rellevant en un futur no massa llunyà.

- Creieu que pel·lícules americanes juvenils com ‘Pitch Perfect’, està fent que el cant a cappella es conegui més?
Si et som sincers, no hem vist mai aquesta pel·lícula, jeje! Ens l’apuntem! Pel que fa a aquesta pregunta, opinem que tot el que contribueixi a aquest estil, ajuda que sigui més conegut, sigui amb pel·lícules, programes, etc.

- Com se us planteja el calendari de concerts?
Estem molt feliços de la forma que està prenent el nostre calendari. La veritat és que no ens podem queixar gens ni mica, ja que en poc temps ens estan sol·licitant arreu on poder cantar, per tant estem molt agraïts de la resposta del públic. Hem actuat a Sallent, a Navàs, ara a Artés, Súria i un que ens fa especialment il·lusió és el del Festival Internacional de Música A Cappella de Girona, on hi participen grups internacionals del mateix gènere, per tant és un dels festivals rellevants d’aquest país.

Fotografia: Eyes of a Dreamer

- Stevie Wonder, Bruno Mars i Pentatonix són alguns dels artistes que interpreteu i versioneu als vostres concerts. Quin estil musical predomina a Beat Voices?
El fet de cantar a cappella, ja creiem que és un estil musical per si mateix. No obstant això, dins d’aquest gènere fem molta música variada on un gran públic es pot sentir identificat, ja que segur que alguna d’elles els hi arribarà de ple. Un dels nostres temes estrella és el MIX. Una peça arranjada per nosaltres, on enllacem moltes cançons conegudes de diferents estils (clàssica, bossa, rock, country, jazz, pop, etc.) i que sens dubte és una de les que més agrada arreu on hem cantat.

- Esteu preparant nous temes propis?
I tant que sí! De fet ja tenim alguns temes compostos. Només quedarà gravar-los i mostrar-los al públic.

- Què tenen les veus a cappella que us enamoren?
La veu és un instrument molt directe. És fàcil d’emocionar i que t’emocionin, i més, si et canten en directe i sense filtres.

- Teniu referents musicals que us han inspirat?
Ens inspiren molts tipus de música, no només a cappella. Ens agrada molt Stevie Wonder, Pat Metheny, Alicia Keys, Richard Bona, Avishai Cohen, Jacob Collier i un llarg etcètera. Però si ens hem de referir a grups d’aquest estil, sens dubte diríem The Real Group, Pentatonix, Naturally 7 i Home Free. Tots ells són grups a cappella, però amb moltes diferències entre ells que els fa únics. Això és el que volem nosaltres per a Beat Voices, ser un grup a cappella diferent amb personalitat pròpia i autèntic, per tal que la gent que ens escolti digui “són Beat Voices”.

- On us veieu d’aquí a 5 anys?
Creiem que això tot just acaba d’engegar i estem molt encoratjats per seguir creixent com a músics i com a grup. Per tant, en cinc anys ens hi veiem junts, fent el que estimem i creant nova música per a tothom. 

 

Més informació: 

Facebook Beat Voices

A

També et pot interessar