Bob & El Lladre

Foto: 

Cedida

Bob & El Lladre: "La nostra religió és la música"

Per Tots Sants, el quartet manresà es tornarà a agrupar damunt d'un escenari
Bet Altarriba
,
29/10/2019
Música
Amb i per 'Tots Sants', els manresans Bob & El Lladre presentaran el seu nou disc, el retorn més esperat després de dos anys d’aturada. El nou treball discogràfic es presentarà a la sala petita del Kursaal de Manresa aquest divendres dia 1 de novembre. Un homenatge a artistes tan icònics com Leonard Cohen, Wilco i Arctic Monkeys, entre altres.

- Aquest proper divendres dia 1 de novembre presenteu el vostre nou disc, 'Tots Sants'. Com ha sigut aquesta casualitat? Ja vau pensar que coincidís el nom del disc amb la seva estrena?
Sí, el dia de Tot Sants era una de les possibilitats de dates per a presentar-ho. Un cop decidit el dia i amb el treball en ment vam creure interessant fer coincidir el nom amb l'estrena.

- Per què el nom del disc 'Tots Sants'? Què hi escoltarem?
Tots Sants és una metàfora. La nostra religió és la música, els sants són els autors originals de les adaptacions que hi trobareu. És una manera de fer un homenatge a tots aquests artistes que tant admirem. El dia de presentació serà la missa en honor a tots ells, com el Cohen, Wilco, Dylan, Nick Cave...

- Quines novetats trobarem?
Els oients trobaran un so més fosc i contundent a causa del canvi d'instrumentació, potser més enfocat al pop/rock de banda. Per nosaltres ha sigut un canvi sonor força important.

- Quantes cançons hi ha al nou disc? Què hi voleu transmetre en cadascuna de les vostres adaptacions?
Són 8 cançons on hem volgut transmetre el que per nosaltres és la música. Un espai en un temps que ens serveix per experimentar, compartir estones entre nosaltres i passar-ho bé. És un treball que tot el procés ha sigut creat íntegrament per nosaltres on hem après moltíssim.

- Totes les cançons del vostre nou disc són traduïdes al català. L'objectiu principal és arribar a més gent?
Si, ens agrada ser un mitjà per donar a conèixer obres que, potser sense les adaptacions, serien més difícils que arribessin al públic d'aquí.

- Per altra banda, escollir les cançons per adaptar-les requereix una gran tasca i esforç de selecció, imagino. Quins criteris seguiu? Què us ha de transmetre una cançó?
El primer és que la cançó tingui una poètica i un sentit especial, sobretot a les lletres que han de tenir bon contingut. Després mirem que la mètrica sigui útil per adaptar-la a la nostra llengua. Si a sobre la música ens emociona, ja tenim els ingredients perfectes.

- La vostra cançó preferida del disc és...
'Famós Impermeable', és la que més mostra aquest canvi sonor.

- Com han estat aquests dos anys "d'aturada"?
Ens ha servit per aprendre moltes coses i agafar distància del projecte. Ja teníem les antigues cançons una mica cansades. Tot i que nosaltres ens hem seguit veient aquest temps ens ha donat energia per tornar a engegar la maquinària creativa.

- Què significa per a vosaltres tornar a tocar i pujar als escenaris?
És el nostre divertimento, el que ens fa feliços.

- Fareu gira / propers concerts...
No tenim res programat, hem fet aquest àlbum per tornar-nos a trobar i passar una bona estona, sense més pretensions. Ja veurem què ens presenta el futur.

A

També et pot interessar