Marta Knight

Foto: 

Cedida
La jove cantautora Marta Knight en una imatge promocional

Marta Knight: "Sempre he utilitzat la música com un mètode per expressar qui sóc"

La jove cantautora martorellenca està sent una de les revelacions musicals emergents del moment
Roser Regolf
,
22/01/2020
Música
Les seves primeres cançons van néixer en la intimitat de la seva habitació i de forma autodidacta. Poc després, i amb la guitarra com a acompanyant, ja comptava amb un repertori propi i s'animava a compartir la seva música actuant en directe. I és que amb només cinc cançons del seu primer EP 'Peterloo Heroes' i un single acabat d'estrenar, la cantautora indie folk Marta Knight (Martorell,1998) ha captivat al públic amb una veu catacterística d'essència britpop, convertint-se en una de les revelacions emergents del moment, i fitxant recentment pel segell La Castanya.
"Saber que era una bona oportunitat de compartir la meva música en directe, m'ha fet oblidar les pors i els nervis"

- Com comença la teva relació amb la música?
Amb 12 anys vaig descobrir els grups que m'agradaven i això em va despertar les ganes d'escriure cançons. Després vaig aprendre a tocar la guitarra espanyola per complementar-ho.

- Quins grups eren els que et van servir com a referents?
Sempre m'han inspirat grups com Oasis, The Smiths i cantautors com Bob Dylan i Tracy Chapman. Crec que tenen maneres d'escriure i d'arribar a la gent especial.

  • imatge de control 1per1

- En quin moment vas fer el pas endavant per fer públiques les teves cançons?
Quan tenia 15 anys i vaig tocar en un pub per primer cop. Abans d'això no tocava en públic perquè ho considerava una cosa més íntima, a més mai es donava l'ocasió d'ensenyar les meves cançons. Fins que un dia vaig començar a publicar versions i després cançons meves a Soundcloud, per una banda per no perdre-les, però també per conèixer l'opinió de qui les escoltés.

- És llavors quan decideixes posar-te Marta Knight. Per algun motiu en concret?
Knight és el segon cognom del meu pare traduït a l'anglès i pensava que sonava més diferent i únic que el meu cognom de veritat.

- Al principi també cantaves en anglès?
Sempre he cantat en anglès perquè en els meus inicis escrivia coses més personals i així, si a casa se m'escoltava, no m'entenien. A banda sempre he escoltat música en anglès i ha sigut la que més m'ha inspirat.

- El teu primer EP 'Peterloo Heroes' té una part més introspectiva que ara sembla que ha canviat al single 'Resurrection'.
'Resurrection' la vaig escriure com a resposta a les meves cançons d'abans, que eren més rebuscades perquè estava en aquest estat mental. En canvi, quan vaig escriure aquest single estava en una època en la qual volia intentar veure les coses d'un manera més senzilla, el qual s'expressa també en la cançó.

- Que busques transmetre?
Mai he buscat transmetre una cosa en concret, sinó que prefereixo deixar que cada persona senti una cosa diferent amb la meva música depenent del moment de la seva vida en el que l'escolti.

- Què significa per a Marta Knight poder dedicar una part del seu temps a la música?
Sempre he utilitzat la música com un mètode per expressar qui sóc i fins i tot per descobrir coses meves que no sabia i que em surten quan toco.

- Has passat de cantar a la teva habitació per fer-ho davant de centenars de persones. Com ha estat l'experiència?
Considero que he tingut molta sort de poder tenir l'oportunitat de compartir la meva música en directe i arribar a més gent. I des del primer concert, tant les ganes de fer-ho com saber que era una bona oportunitat, m'ha fet oblidar les pors i els nervis.

Marta Knight durant una actuació recent a la Sala Taro de Barcelona | Foto: Cedida

- Que sents quan ets dalt de l'escenari?
Quan toco les meves cançons en directe intento centrar-me en allò que va inspirar-me quan les vaig escriure... tocar-les com si estigués sola a casa. Sento que és un moment per obrir-me a la gent i expressar qui sóc i com em sento.

- Recentment has fitxat per a La Castanya, el que pot ser un gran pas per a la teva carrera musical.
Estic molt contenta d'haver fitxat amb La Castanya perquè sé que treballen molt i que s'han esforçat per arribar a on estan ara. Per això penso que ens entenem i encaixem força bé, així que estic preparada per veure què sortirà d'aquesta unió.

- I de cara al futur més pròxim, quins plans tens?
Musicalment aquests pròxims mesos em centraré a escriure cançons i, més tard, gravaré el disc. Respecte a la vida acadèmica, ara estic cursant Estudis Anglesos alhora que ho compagino amb la música.

Més informació: 

Instagram Marta Knight
Bandcamp La Castanya
Web Pértiga Music

A

També et pot interessar