Àgora

Foto: 

Cedida
Imatges de l'Associació Espígol

Descobreix 10 projectes d'economia social a les Terres de l'Ebre

El proper dissabte 14 d'abril se celebra la Fira Àgora d'economia social i cooperativa a Ulldecona
Surtdecasa Ebre
,
03/04/2018
Activa't
Saps què és l'economia social? És una manera de produir sostenible i respectuosa amb l’entorn i les persones que es perfila com una bona alternativa per construir societats més madures i responsables. L’Ateneu Cooperatiu Terres de l’Ebre impulsa ÀGORA, la Fira de l’Economia Social i Cooperativa, la primera fira d’economia social a les Terres de l’Ebre. Així, més enllà de ser un aparador de projectes, també vol establir un espai de debat i de reflexió al voltant dels valors de l’economia social, el cooperativisme i el consum responsable. Aquesta primera fira se celebrarà el 14 d’abril a la Casa de Cultura d’Ulldecona i hem volgut fer una selecció d'alguns dels projectes que comparteixen aquesta filosofia a les Terres de l'Ebre i que podrem trobar a la fira, i que conviuran juntament amb d'altres convidats de tot el país.

1. Associació Espai Tataküa
Es tracta d'una associació sense ànim de lucre que treballa els conceptes d’escola viva, educació lliure i la pedagogia verda transformant la natura i l’entorn en un espai d’aprenentatge i experimentació per als infants de 0 a 3 anys i de més de 3 anys. Entenen que, respectant el dia a dia dels processos individuals de desenvolupament integral, enriquim les experiències col·lectives. Té la seu a Amposta.
Més informació

2. Associació l’Espígol
Impulsada per un grup de pares, és un espai educatiu ubicat a Ulldecona basat en els principis de l’educació Waldorf: un tipus d’aprenentatge interdisciplinari per a xiquets i xiquetes d’entre 3 i 6 anys que integra sabers pràctics i artístics molt lligats a la natura i al dia a dia.
Més informació

3. Grup de Consum La Panera
Es tracta d'un col·lectiu de consum ecològic i conscient format per famílies de l'Ametlla de Mar, el Perelló i l'Hospitalet de l'Infant, amb seu a l'Ametlla de Mar. S'han unit per a comprar ecològic i de proximitat sense intermediaris per a poder reduir despeses i potenciar els productors locals, en lloc de fomentar el negoci de les grans superfícies.
Més informació

4. Grup de consum La Vianda
És un grup de consum format per diverses famílies de les Terres de l'Ebre preocupades per una alimentació saludable i pel model de consum establert. Es vol promoure un consum crític, solidari i responsable amb l'entorn.
Més informació

5. Cresol
És una enginyeria i consultoria energètica especialitzada en tecnologies sostenibles. Els seus objectius són la difusió i utilització de tecnologies de baix impacte ambiental que contribueixin a un canvi de model basat en el desenvolupament sostenible. Aquest és un dels projectes que més actiu ha estat pel que fa a la contribució en l'economia social de les Terres de l'Ebre.
Més informació

6. Fundació Ulldecona
La Fundació Ulldecona és una entitat sense ànim de lucre, constituïda el 2005, que treballa per millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes d’Ulldecona i els seus barris a través de diversos serveis socials i assistencials. La Fundació treballa amb col·lectius en situació de risc d’exclusió social: gent gran, infants, persones amb discapacitat o persones amb difícil accés al mercat laboral.
Més informació

  • imatge de control 1per1

7. Fundació Gentis
El seu objectiu és millorar la qualitat de vida de les persones, ajudant-los en la seva carrera professional, a través de programes d’inserció i formació; i en la seva situació emocional i familiar, conduint processos de mediació i atenció psicològica.
​Més informació

8. Surtdecasa.cat
És un portal d’informació cultural que va nèixer el 2010 a les Terres de l’Ebre i va fer el salt a la resta de Catalunya amb vuit edicions territorials, creant una xarxa de periodisme humà arreu del país. Com a forma jurídica és una cooperativa, igual que altres mitjans de comunicació com Crític o el diari La Jornada.
​Més informació

9. Artra
Es tracta d'una empresa de serveis i comunicació que posa en valor l’artesania i les tradicions de les Terres de l’Ebre a través de la pedagogia, l’educació, l’organització de tallers i l’elaboració de continguts. La seva impulsora és la jove periodista Maite Mestre.
Més informació

10. La Segona Volta
Associació dedicada a la recuperació i reciclatge d’objectes en desús per tal de donar-los una segona vida. Tenen un punt de venda i organitzen tallers de reciclatge periòdicament. La seva impulsora ha estat l'holandesa establerta a Tortosa Margarita Wessels.
​Més informació

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar