
Cassola d'orella i galta de porc
Este tipus de receptes a la gent jove no ens agraden tant, però vam pensar en ma mare que estaria molt bé posar-la. Esta recepta és la que ha fet ma mare durant anys i anys. Es pot servir com a plat únic o bé com a tapa, això al gust de cadascú.
CASSOLA D’ORELLA I GALTA DE PORC
Ingredients per bullir: (6 persones):
- 2 galtes de porc (partides en 4 trossos)
- 2 orelles de porc (partides en 4 trossos)
- 1 llimona
- una rameta de frígola
- una rameta de romer
- 2 fulles de llorer
- 1 ceba tallada a trossos
- 1 carlota tallada a trossos
- sal
Salsa:
- ¾ l. de l’aigua de bullir
- 2 xoriçets rojos picants, a dauets
- 100 g. de cansalada curada, a dauets
- 2 rodanxetes de pesteta (bitxo)
- 2 grans d’all, en làmines
- 1 cullerada de farina
- pebre roig mòlt
- oli
Picada: 2 alls i julivert
Elaboració:
- Rentar ben nets els trossos de galtes i d’orelles, fregar amb una llimona.
- Posar tots els ingredients en una olla i cobrir amb aigua. Salar.
- Deixar bullir una hora (si es couen amb olla exprés només 15 minuts).
- Reservar ¾ de litre de l’aigua de bullir.
- Escórrer la resta. Separar l’orella i la galta i deixar refredar.
- Tallar a trossets menudets. Posar en una cassola.
- En una paella calentar una mica d’oli i sofregir els alls. Sofregir una mica la cansalada i després afegir el xoriçet i deixar-lo un moment només.
- Afegir el pebre roig i la farina, i de seguida posar l’aigua que hem reservat (el pebre roig si es deixa torrar queda amarg).
- Tirar la salsa per sobre la galta i orella que tenim a la cassola. Remenar una mica i deixar coure 10 minuts.
- Abans de treure del foc, tirar per sobre la picada que haurem fet amb l’all i el julivert.
Que aprofite!
Font recepta: Mama Bajoqueta
Foto: Jordi Aymà
Si teniu qualsevol dubte sobre la recepta: lhortdebajoqueta@hotmail.com
- 1 of 5
- següent ›