,
08/08/2017
Menjar
Flors de carabassera arrebossades
Foto:
Bajoqueta

Flors de carabassera arrebossades

Feia anys i anys que a casa havia vist a la ma iaia i mare preparar este plat tan senzill, però mai l’havia provat. Però ha sigut un gran descobriment culinari, animeu-vos a provar-les! smiley

FLORS DE CARABASSERA ARREBOSSADES

Ingredients (per a unes 10 flors, si fem més, augmentar els ous i la quantitat de farina):

  • 10 flors de carabassera fresques
  • 1 ou
  • 2-3 cullerades de farina de blat de moro groga (però es poden fer amb farina de blat)
  • Aigua freda
  • Sal
  • Oli d'oliva per fregir

Elaboració:

  1. Comprar les flors amb poc temps de diferència fins que les anem a preparar.
  2. Netejar-les bé, de vegades ja les venen netes. Assecar-les.
  3. Batre l'ou juntament amb la sal, afegir la farina i barrejar bé. Afegir una mica d'aigua freda per alleugerir la massa, ha de quedar una massa lleugera, tipus una tempura.
  4. Escalfar abundant oli en una paella per fregir-les. És molt important que l'oli estigui calent però no bullint i que la massa tingui una bona textura (en això la meva mare és una experta).
  5. Passem les flors per la massa i les anem fregint a la paella. Donem la volta i acabem de fer. Són molt delicades, es fan de seguida.
  6. Les anem posant sobre un plat amb paper absorbent.
  7. Passar les flors a una safata de servir i ja es poden menjar.
  8. Millor prepara només les que menjarem, reescalfades perden moltíssim.

NOTES SOBRE LA RECEPTA:

  • És important que les flors estiguin lo més fresques possible.
  • Una altra opció és fer-les farcides d’alguna cosa salada.

 

Que aprofite!

Recepta i fotos: Bajoqueta i sa mare

Si teniu qualsevol dubte sobre la recepta: lhortdebajoqueta@hotmail.com

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Mare i filla es posen juntes a la cuina. Una aportarà receptes de tota la vida i, l'altra, intentarà oferir receptes més modernes. Però totes fetes amb molt de carinyo i amb molta passió.

16/05/2022
Les faves, la llegum menys cuinada arreu del món.
11/04/2022
MONA DE PASQUA AMB PA DE PESSIC
21/12/2021
Ma mare es va liar a la cuina per portar-vos esta recepta tan tradicional per Nadal de la cuina catalana. A cada casa, s’afegeixen o es treuen ingredients per fer-la al gust de tothom.
25/10/2020
Los panellets són lo postre que se minja per Tots Sants, la festa per recordar als que han marxat. Normalment se preparen per a la Castanyada (la nit del 31 d’octubre) i fan d’acompanyament a les castanyes torrades i als moniatos rustits.
08/08/2017
Feia anys i anys que a casa havia vist a la ma iaia i mare preparar este plat tan senzill, però mai l’havia provat.
22/07/2017
A totes les cases en un moment o altre a l’estiu es preparava fa anys esta amanida russa. Era el plat estrella en celebracions familiars. Ben fresqueta entra molt bé els dies de moltíssima calor. Vos invito a provar-la!
30/12/2015
  Nadal es sinònim de plats de marisc a les Terres de l’Ebre, aquesta recepta de ma mare amb la salsa que ha fet durant molts anys.