
Flors de carabassera arrebossades
Feia anys i anys que a casa havia vist a la ma iaia i mare preparar este plat tan senzill, però mai l’havia provat. Però ha sigut un gran descobriment culinari, animeu-vos a provar-les!
FLORS DE CARABASSERA ARREBOSSADES
Ingredients (per a unes 10 flors, si fem més, augmentar els ous i la quantitat de farina):
- 10 flors de carabassera fresques
- 1 ou
- 2-3 cullerades de farina de blat de moro groga (però es poden fer amb farina de blat)
- Aigua freda
- Sal
- Oli d'oliva per fregir
Elaboració:
- Comprar les flors amb poc temps de diferència fins que les anem a preparar.
- Netejar-les bé, de vegades ja les venen netes. Assecar-les.
- Batre l'ou juntament amb la sal, afegir la farina i barrejar bé. Afegir una mica d'aigua freda per alleugerir la massa, ha de quedar una massa lleugera, tipus una tempura.
- Escalfar abundant oli en una paella per fregir-les. És molt important que l'oli estigui calent però no bullint i que la massa tingui una bona textura (en això la meva mare és una experta).
- Passem les flors per la massa i les anem fregint a la paella. Donem la volta i acabem de fer. Són molt delicades, es fan de seguida.
- Les anem posant sobre un plat amb paper absorbent.
- Passar les flors a una safata de servir i ja es poden menjar.
- Millor prepara només les que menjarem, reescalfades perden moltíssim.
NOTES SOBRE LA RECEPTA:
- És important que les flors estiguin lo més fresques possible.
- Una altra opció és fer-les farcides d’alguna cosa salada.
Que aprofite!
Recepta i fotos: Bajoqueta i sa mare
Si teniu qualsevol dubte sobre la recepta: lhortdebajoqueta@hotmail.com
- 1 of 5
- següent ›
- Inicieu sessió o registreu-vos per a enviar comentaris