
Amanida russa (Ensaladilla)
A totes les cases en un moment o altre a l’estiu es preparava fa anys esta amanida russa. Era el plat estrella en celebracions familiars. Ben fresqueta entra molt bé els dies de moltíssima calor. Vos invito a provar-la!
AMANIDA RUSSA
Ingredients (per a 1 persona, podeu anar augmentant ingredients per cada comensal):
- 1 patata gran
- ½ pastanaga
- 4 bajoques tendres rodones
- 1 llauna de tonyina en oli
- Maionesa (millor casolana)
- 1 ou dur
- Opcional per a decorar: olives verdes farcides i pebrot vermell escalivat
- Sal
Elaboració:
Este plat és millor preparar-lo hores -amb unes hores de diferència ja que s’ha de servir fresquet.
Bullir l'ou, deixar-lo en aigua freda i pelar-lo.
- Peleu la patata, rentar-la i tallar-la a dauets. Rentar la pastanaga i pelar-la. Tallar també a quadradets.
- Rentar les mongetes, tallar els extrems i tallar a trossets petits.
- Bullir amb aigua salada les mongetes i la pastanaga juntes, fins que quedin al dente. Reservar en un bol gran.
- Bullir les patates amb aigua salada fins que quedin fetes però no es trenquin, el temps dependrà de la varietat i la mida que les hem tallat.
- Posa junt amb les mongetes i la pastanaga. Deixar refredar i guardar a la nevera.
- Preparar la maionesa si és casolana i guardar a la nevera.
- Una estona abans de servir-la, barrejar l’amanida amb la maionesa. Es pot posar una mica d'ou dur tallat a trossets. I la resta ratllar i posar-lo per sobre com a decoració.
- També podem decorar amb olives tallades a rodanxetes i pebrot escalivat.
- Guardar a la nevera fins al moment de servir.
Que aprofite!
Recepta i fotos: Bajoqueta i sa mare
Si teniu qualsevol dubte sobre la recepta: lhortdebajoqueta@hotmail.com
- 1 of 5
- següent ›
- Inicieu sessió o registreu-vos per a enviar comentaris