,
19/04/2014
Menjar
Mona de Pasqua amb pa de pessic

Mona de Pasqua amb pa de pessic

 

MONA DE PASQUA AMB PA DE PESSIC

 

Encara que la típica mona de Pasqua que regalava el padrí al fillol és amb los ous, jo vaig voler fer aquesta l’any passat. No és molt difícil i amb la decoració queda molt divertida.

 

 

 

BASE: PA DE PESSIC

 

El pa de pessic és com un bescuit però sense matèria grassa en la seva elaboració ni llevat, tot i així queda molt esponjós. És típic menjar-lo sol, espolsat amb sucre glas per sobre. En este cas jo el vaig fer servir per a la base de la mona.

 

Ingredients per al pa de pessic (motlle de 22 cm. diàmetre):

  • 4 ous
  • 175 g. de sucre
  • 50 g. de farina de reposteria
  • 50 g. de fècula de pataca
  • ratlladura de pell de llimona
  • una mica de sal
  • sucre glas per empolvorar

Elaboració del pa de pessic

  1. Separar les clares dels rovells. Batre les clares a punt de neu fort. Reservar.
  2. Barrejar els rovells amb el sucre, afegint aquest en 3 ó 4 vegades; batre fins que la barreja blanquegi.
  3. Tamisar la farina, la fècula de pataca i la sal. Afegir a la barreja de rovells i sucre tamisat una altra vegada, i afegir també la ratlladura de llimona. Barrejar.
  4. Afegir les clares muntades amb cura, de baix cap a dalt perquè no es baixen.
  5. Introduir al forn ja calent a 180 ºC uns 30 minuts.

 

Consell: No treure del forn de cop, deixar-lo una estona amb la porta oberta per que no tingui un canvi de temperatura tan brusc.

 

DECORACIÓ

 

Ingredients per a la mona:

  • Per a la base: “pa de pessic” o un altre bescuit (el típic és fer-la amb “pa de pessic”)
  • Per al farciment: melmelada d’albercoc
  • Xocolata fondant
  • Figuretes infantils per decorar (pollets i plomes de colors són els típics)
  • Decoracio al gust: ous de xocolata, boletes de xocolata, ametlles picades torrades, etc.

 

Elaboració:

  1. Preparar el pa de pessic (dalt teniu la recepta), si és d’un dia per l’altre millor.
  2. Obrir amb cura per la meitat i untar la base amb la melmelada. Tapar amb la part de dalt.
  3. Crear una capa per damunt amb xocolata fondant que haurem desfet al bany Maria o al microones.
  4. Decorar al gust. (Nosaltres vam posar ametlles picades torrades pels costats, unes boletes de xocolata per la vora i els pollets i les plomes de decoració).

 

Que aprofite! I molt bon dia de la mona a tots!

 

Font recepta: Bajoqueta

Foto: Jordi Aymà

 

Si teniu qualsevol dubte sobre la recepta: lhortdebajoqueta@hotmail.com

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Mare i filla es posen juntes a la cuina. Una aportarà receptes de tota la vida i, l'altra, intentarà oferir receptes més modernes. Però totes fetes amb molt de carinyo i amb molta passió.

21/12/2020
Ma mare es va liar a la cuina per portar-vos esta recepta tan tradicional per Nadal de la cuina catalana. A cada casa, s’afegeixen o es treuen ingredients per fer-la al gust de tothom.
25/10/2020
Los panellets són lo postre que se minja per Tots Sants, la festa per recordar als que han marxat. Normalment se preparen per a la Castanyada (la nit del 31 d’octubre) i fan d’acompanyament a les castanyes torrades i als moniatos rustits.
08/08/2017
Feia anys i anys que a casa havia vist a la ma iaia i mare preparar este plat tan senzill, però mai l’havia provat.
22/07/2017
A totes les cases en un moment o altre a l’estiu es preparava fa anys esta amanida russa. Era el plat estrella en celebracions familiars. Ben fresqueta entra molt bé els dies de moltíssima calor. Vos invito a provar-la!
30/12/2015
  Nadal es sinònim de plats de marisc a les Terres de l’Ebre, aquesta recepta de ma mare amb la salsa que ha fet durant molts anys.  
27/07/2015
Amb estes calors que està fent al Baix Ebre i tota Catalunya, poques ganes hi ha de posar-se a la cuina. Així que avui vos dixo una recepta fresqueta i que és màgica.
23/12/2014
Als anys 80-90 este era uns dels postres típics d’algun dinar copiós i pesat nadalenc.