Jump to navigation
CÓC DE MAÇANA DE L’AGREDOLÇ
Quan erem menuts, a l’estiu, anàvem a un hort on teníem tota classe d’arbres fruiters. Era genial poder minjar la fruita acabada de collir de l’arbre, no com ara que la que mos minjem potser han passat per 40 càmares abans d’arribar a la botiga. Havia una veïna que tenia un arbre amb maçanes per fer cóc, però jo me les minjava igual, sempre m’ha agradat l’àcid. Però no són per minjar així a “palo seco”, són massa aspres. Estes maçanes queden boníssimes en este cóc on desprenen lo seu suc i li donen lo sabor tan característic. Si podeu busqueu-les pel mercat, encara queda gent que té arbres autèntics dels d’abans, sinó el podeu fer amb una altra varietat de maçana àcida (com la Granny Smith).
Ingredients:
Nota: per mesurar es fa servir un gotet de vidre de iogurt quasi hasta dalt, les dones abans ho feien amb un gotet de “carajillo”.
Elaboració:
Que aprofite!
Foto: Jordi Aymà
Maçanes gentilesa de: Mama Bajoqueta
Recepta extreta del llibre: LA CUINA DE TORTOSA de Josep Àngel Òdena i Fabregat
Mare i filla es posen juntes a la cuina. Una aportarà receptes de tota la vida i, l'altra, intentarà oferir receptes més modernes. Però totes fetes amb molt de carinyo i amb molta passió.