,
26/06/2011
Menjar
Coca de cireres

Coca de cireres

COCA DE CIRERES

Es típica de Reus i per tradició es menja a Corpus. Al Baix Ebre tenim unes molt bones cireres, les de Paüls, i que són perfectes per preparar esta coca.

Ingredients massa:

  • 150 ml. de llet tèbia
  • 25 g. de llevat fresc
  • 500 g. de farina de força
  • ratlladura de llimona
  • 80 g. de sucre
  • un pessic de sal
  • 50 g. de mantega pomada
  •  3 ous

Decoració:

  • ½ kg. de cireres negretes o garrafal
  • 1 rovell d’ou batut per pintar
  • sucre abundant

Acompanyament:

  • Una copeta d’anís, mistela o aiguardent

Elaboració massa:

  1. Desfer en un bol gran el llevat amb la llet i deixar reposar 5 minuts tapat.
  2. Afegir la farina, la ratlladura de llimona, el sucre, la sal, la mantega i els ous.
  3. Treballar amb les varetes del batedor fins que es faci una bola (si al final no es pot fer amb les varetes fer-ho amb les mans). Queda una massa pringosa, NO AFEGIR MÉS FARINA PER TREBALLAR-LA.
  4. Abocar la pasta damunt la safata d’anar al forn coberta amb paper vegetal. Donar-li forma de coca.
  5. Fermentar una hora en un lloc calent fins que augmenti de volum.

Elaboració decoració:

  1. Pintar amb el rovell batut, anar posant les cireres per sobre i espolsar amb sucre abundant.
  2. Enfornar 25 minuts al forn ja calent a 180ºC.

Nota: les originals són amb les cireres amb pinyol, però a mi m’agrada més sense, ja que així deixen anar el seu suc a la coca. A les ferreteries podeu trobar l’aparatet per treure els pinyols.

Que aprofite!

Recepta: Bajoqueta

Foto: Jordi Aymà

Si teniu qualsevol dubte sobre la recepta: lhortdebajoqueta@hotmail.com

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Mare i filla es posen juntes a la cuina. Una aportarà receptes de tota la vida i, l'altra, intentarà oferir receptes més modernes. Però totes fetes amb molt de carinyo i amb molta passió.

16/05/2022
Les faves, la llegum menys cuinada arreu del món.
11/04/2022
MONA DE PASQUA AMB PA DE PESSIC
21/12/2021
Ma mare es va liar a la cuina per portar-vos esta recepta tan tradicional per Nadal de la cuina catalana. A cada casa, s’afegeixen o es treuen ingredients per fer-la al gust de tothom.
25/10/2020
Los panellets són lo postre que se minja per Tots Sants, la festa per recordar als que han marxat. Normalment se preparen per a la Castanyada (la nit del 31 d’octubre) i fan d’acompanyament a les castanyes torrades i als moniatos rustits.
08/08/2017
Feia anys i anys que a casa havia vist a la ma iaia i mare preparar este plat tan senzill, però mai l’havia provat.
22/07/2017
A totes les cases en un moment o altre a l’estiu es preparava fa anys esta amanida russa. Era el plat estrella en celebracions familiars. Ben fresqueta entra molt bé els dies de moltíssima calor. Vos invito a provar-la!
30/12/2015
  Nadal es sinònim de plats de marisc a les Terres de l’Ebre, aquesta recepta de ma mare amb la salsa que ha fet durant molts anys.