
Rustifaci o escalivada
Escalivar vol dir coure sobre les brases del foc directament. A les Terres de l’Ebre sabem molt bé que vol dir això: RUSTIFACI. A qualsevol rustida a l’estiu, aprofitant que hi ha molts de primentons i albergínies, es pot menjar este plat. Jo lo vaig fer al forn, però fet amb llenya queda molt més bo.
RUSTIFACI O ESCALIVADA
Ingredients:
- albergínies (de les que són rodones, les altres tenen massa llavors)
- primentos rojos (per poder fer al forn)
- tomates (si són de penjar estan més bones)
- Opcional: cebes (jo no vaig posar-ne)
Elaboració:
- Rentar totes les verdures. Posar-les en una safata que pugue anar al forn.
- Coure al forn a 200ºC amb calor dalt i baix, fins que estiguin amb la pell com a cremada.
- Deixar-les reposar una ratet.
- Pelar totes les verdures, treure les llavors i tallar-les en les mans a tires. Anar-les posant a una safata per servir.
Opcions per menjar lo rustifaci: sol amb sal i un bon raig d’oli per sobre; damunt d’una torrada; per acompanyar carn, peix o pasta; etc.
Consell per treure la pell més fàcilment: hi ha gent que les embolica acabades de treure del forn amb un drap, així l’humitat fa que la pell es tregui més fàcilment. Jo ho faig deixant-les referdar una mica.
Que aprofite!
Font recepta: Bajoqueta
Foto: Jordi Aymà
Si teniu qualsevol dubte sobre la recepta: lhortdebajoqueta@hotmail.com
- 1 of 5
- següent ›