,
02/08/2011
Menjar
Rustifaci o escalivada

Rustifaci o escalivada

 

Escalivar vol dir coure sobre les brases del foc directament. A les Terres de l’Ebre sabem molt bé que vol dir això: RUSTIFACI. A qualsevol rustida a l’estiu, aprofitant que hi ha molts de primentons i albergínies, es pot menjar este plat. Jo lo vaig fer al forn, però fet amb llenya queda molt més bo.

 

 

RUSTIFACI O ESCALIVADA

Ingredients:

  • albergínies (de les que són rodones, les altres tenen massa llavors)
  • primentos rojos (per poder fer al forn)
  • tomates (si són de penjar estan més bones)
  • Opcional: cebes (jo no vaig posar-ne)

Elaboració:

  1. Rentar totes les verdures. Posar-les en una safata que pugue anar al forn.
  2. Coure al forn a 200ºC amb calor dalt i baix, fins que estiguin amb la pell com a cremada.
  3. Deixar-les reposar una ratet.
  4. Pelar totes les verdures, treure les llavors i tallar-les en les mans a tires. Anar-les posant a una safata per servir.

Opcions per menjar lo rustifaci: sol amb sal i un bon raig d’oli per sobre; damunt d’una torrada; per acompanyar carn, peix o pasta; etc.

Consell per treure la pell més fàcilment: hi ha gent que les embolica acabades de treure del forn amb un drap, així l’humitat fa que la pell es tregui més fàcilment. Jo ho faig deixant-les referdar una mica.

Que aprofite!

Font recepta: Bajoqueta

Foto: Jordi Aymà

Si teniu qualsevol dubte sobre la recepta: lhortdebajoqueta@hotmail.com

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Mare i filla es posen juntes a la cuina. Una aportarà receptes de tota la vida i, l'altra, intentarà oferir receptes més modernes. Però totes fetes amb molt de carinyo i amb molta passió.

16/05/2022
Les faves, la llegum menys cuinada arreu del món.
11/04/2022
MONA DE PASQUA AMB PA DE PESSIC
21/12/2021
Ma mare es va liar a la cuina per portar-vos esta recepta tan tradicional per Nadal de la cuina catalana. A cada casa, s’afegeixen o es treuen ingredients per fer-la al gust de tothom.
25/10/2020
Los panellets són lo postre que se minja per Tots Sants, la festa per recordar als que han marxat. Normalment se preparen per a la Castanyada (la nit del 31 d’octubre) i fan d’acompanyament a les castanyes torrades i als moniatos rustits.
08/08/2017
Feia anys i anys que a casa havia vist a la ma iaia i mare preparar este plat tan senzill, però mai l’havia provat.
22/07/2017
A totes les cases en un moment o altre a l’estiu es preparava fa anys esta amanida russa. Era el plat estrella en celebracions familiars. Ben fresqueta entra molt bé els dies de moltíssima calor. Vos invito a provar-la!
30/12/2015
  Nadal es sinònim de plats de marisc a les Terres de l’Ebre, aquesta recepta de ma mare amb la salsa que ha fet durant molts anys.