,
06/04/2012
Música i crítica social

Benvolgut Dimitris Christoulas

Benvolgut Dimitris Christoulas,

Ahir vas prendre la meditada decisió d'acabar amb la teua vida a la plaça Syntagma d'Atenes per no haver de rebuscar menjar entre les escombraries per poder susistir. Crec que ho vas fer de manera valenta i convençut de que la teua mort remouria milers de consciències i despertaria altres tantes vides a les que, igual com tu, se'ls està negant la dignitat i la  justícia.

El món, orfe d'ideologies, està avui dividit en els de dalt i els de baix; els que poden i els que no poden, els que ho volen tot i aquells als qui els ho prenen tot. Te'n vas d'una manera dolorosa però gens absurda. Pots estar segur de que la teua mort obrirà milions d'ulls a tot el món.

Ens deixen sense treball i ens amenacen amb quedar-nos sense sostre, ens retallen els serveis i ens pugen el preu de les necessitats bàsiques. Ens cusen a multes, impostos i sancions que mai podrem acabar de pagar. Les lleis de la Justícia han donat pas a les Lleis del Mercat, dictades per governs aliats amb els bancs. Tampoc natros, ni jovens ni jubilats, visualitzem cap manera de viure dignament... És per això que valorem immensament el gest del teu adéu ple de significat i de futur.

Un ram de clavells frescos i vermells acompanyarà per sempre el teu nom.

Gràcies, Dimitris.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Arturo Gaya (Tortosa, 3 de setembre de 1956) és cantador, lletrista, periodista i professor de Cant popular i Folklore a l'AMTP. Integrant de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Ara inicia aquesta etapa de blogger on aportarà reflexions i opinions sobre la vida en general.

03/10/2017
Senyors presidents, lo 20 de setembre de 2012 es van reunir els dos caps de govern (llavors lo representant català era Artur Mas) per decidir que no podien dialogar sobre la realitat de Catalunya i l’Estat espanyol.
28/09/2017
El que estem vivint a Catalunya no és un problema, és una realitat.
31/05/2016
‘Divideix i guanyaràs’ (Divide et impera) és una frase atribuïda a Juli César i posteriorment usada per Maquiavel, Napoleó Bonaparte i segurament molts altres estrategues fins als nostres dies.
29/05/2016
Els ciutadans de Tortosa que han participat en la consulta popular sobre el monument de la Batalla de l’Ebre han decidit per una majoria bastant significativa conservar-lo i reinterpretar-lo.
28/04/2016
Lo monument franquista, al mig del riu Ebre i al cor de la ciutat, no és la postal que Tortosa necessita ni mereix.
15/03/2016
A partir d’ara, quan viatge a Barcelona, sentiré que vaig a una ciutat una mica més humana i sensibilitzada per la cultura de base.
09/11/2015
Com hi ha un president espanyol i un president català, els dos de dreta ben dreta i molt acostumats a pactar temes econòmics d’altura, que ara escenifiquen una incapacitat per dialogar...