,
20/02/2013
Literatura i identitat
Foto:
wikimedia

Sardenya

No tenies clar si agafar tren o bus a la segona etapa del viatge, però amb només vint minutets de trajecte n’has tingut prou per a decidir-te. Camp rere camp, bosc rere bosc, verdor per tot arreu; la sensació que Sardenya s’ha de recórrer a peu o en cotxe es fa cada vegada més present.

Arthur Caravan posen la banda sonora a un paisatge sorprenentment familiar. Si les muntanyes que envolten L’Alguer et recordaven el Montsià al que miraves mentre creixies, l’ambient, el tarannà i l’hospitalitat sarda et fan pensar en la Romania on et vas fer (mig) gran.

Els turons, les ovelles i els corders han deixat pas a les afores de Sàsser, i comences a entrar a la ciutat. Mentre veus alguna pintada independentisa sarda i un grupet d’adolescents abillats amb les gorres i pantalons amples que tot bon hiphopero necessita, penses que no tardarem en baixar de l’autobús.

-

No pots evitar un ooh cada dos per tres. Cases pintades de groc, verd i blau cel, carrerons laberíntics; equilibris entre mons. Una panaderia, rètol de fusta desgastada. Fusters i ferrers, amb cartell del gremi, i parets velles quasi a trossos. Pintades polítiques i d'enamorats, cites de Laura Pausini. Ciutat, ara, d'estudiants.

Als top-mantes no tenen pel·lícules; sí paraigües, relonges, bufandes i encens. La botiga de roba Wiscky and coca i la trattoria L’assassino obren el casc antic.

Res deixa clar cap on queda el centre. Sempre amunt, per tant. Naranà.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Ajuntalletres i corredor de finques.

9N
06/11/2014
El 9N és incòmode. Bruteja.
09/02/2014
Èxit d'un inèdit matrimoni entre la banda de la Unió Filharmònica i el món del rock el passat cap de setmana a Amposta.
11/01/2014
éad,
28/10/2013
Un xiquet juga amb el micro de la taula. La gent fa cua, doblement. Uns, per a saludar i felicitar a Maite, Júlia i Cinta, recopiladores de les fotos i autores del llibre. Els altres, per a sortir.
30/06/2013
Girona. Parada d'una horeta abans d'agafar el bus. La gent, aquí, és així com molt europea. Seriosa, culta, democràtica. Probablement avorrida. Les xiques, tanmateix, són molt boniques. Tot deu anar lligat.