,
28/05/2020
Maternitat
Jugant amb les joguines

77/87: Infants, poc transmissors

Avui ha sortit a les notícies que els infants, a diferència del que es pensava al principi de tota aquesta pandèmia, no són tan transmissors del coronavirus com es deia. En realitat, el poder de contagi que se'ls va atribuir des d'un inici és més aviat mínim i, per tant, els pediatres creuen que podrien fer, pràcticament, vida normal. Pobrets, ells que van ser els primers en tancar a casa pel risc que suposaven! Dos mesos sense veure cosins, tiets, iaios ni amics de l'escola, sense jugar amb la companyia - a banda de pares i germans - de ningú més i sempre a la mateixa casa i amb les mateixes joguines. Sortosament, la majoria s'ha adaptat prou bé a l'excepcional situació i a casa nostra, per exemple, hem viscut moments de tot, però amb finals feliços. Hem après molt i hem compartit encara més, hem cridat, ens hem enfadat i hem plorat, però hem jugat, abraçat i rigut encara més. 

Han sigut mesos complicats i la incertesa del futur tampoc ajuda, però veient les notícies d'avui, en què s'afirma que l'escola és el lloc més segur per ells i pel seu entorn i que, per tant, al setembre hi haurien de tornar perquè no suposen cap risc, crec que tots els pares hem respirat una mica. Ja veurem com va la cosa d'aquí a allà, però sigui com sigui, el que avui hem sentit a la televisió ens ha deixat més tranquils. Ànims, famílies! 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Del 1983 i amb dos xiquets petits. Hi ha dies que penso que són lo millor que he fet a la vida. Altres, que no entenc què tenia al cap quan vaig decidir tenir-los.

18/06/2020
Gairebé sense adonar-nos-en, hem arribat a finals de juny i s'ha acabat el curs escolar.
16/06/2020
Ha estat un cap de setmana ple de retrobaments (amb amics i familiars) que feia temps que esperàvem. Un cap de setmana que ens ha recordat bastant als que vivíem abans de tota aquesta pandèmia.
11/06/2020
Des del primer dia que em van dir que portava bessons, ja em van avisar que les visites i els controls amb els metges i ginecòlegs serien més sovint.
10/06/2020
No saps com, de cop, les constel·lacions s'alineen i els dos s'entretenen fent alguna cosa en silenci, sense crits, concentrats. Un fent per primera vegada un puzzle 'dels grans' i l'altre pintant el quadern de dibuixos.
08/06/2020
Encetem fase 3 amb mobilitat reduïda, tant territorial com física.
07/06/2020
Per fi, comencem a encetar la nostra fase particular de retrobaments amb amics, després d'una primera fase només amb familiars.
06/06/2020
Un nou dissabte se suma als ja-no-sé-quants dissabtes que portem des que tota aquesta pandèmia va començar. Un nou dissabte, això sí, que hem pogut tornar a compartir amb iaios i cosins per part de pare.