,
20/04/2013
Turisme 2.0.

“Igers”, els nous dinamitzadors del turisme i el territori

 

Instagram és una xarxa social per compartir imatges amb filtres que comptava amb uns 30 milions d’usuaris arreu del món el passat mes de febrer.

Disposa d’una aplicació gratuïta per a smartphones, primerament només per a dispositius apple, ara també per a android. I recentment ha creat la versió web, on pots visualitzar totes les fotos dels usuaris en un format molt elegant i visualment molt pràctic i fresc.

Sóc usuari d’instagram des del del juny de 2011 i repassant la cronologia de les imatges m’he adonat que les 815 fotos que hi tinc penjades són un autèntic resum de la meva vida, sensacions immortalitzades, des de la primera imatge que hi tinc, passejant pel passeig marítim de La Ràpita, fins a la última, la firma del meu casament civil.

Però si he destacar alguna cosa de totes aquestes imatges és el gran nombre de paisatges fotografiats; platges, camins, rius i muntanyes, i també de monuments; esglésies, convents, castells, ponts, edificis històrics, i com no també imatges d’un altre patrimoni sagrat que tenim a les nostres terres; la gastronomia, els arrossos, carns, marisc i peixos, el vi i el cava.

Tot i ser professional del turisme en un primer moment no era massa conscient que aquelles fotos, improvisades, amb un toc d’ingenuïtat, realment podien tenir un potencial brutal en la promoció i difusió del nostre turisme, patrimoni i gastronomia. En definitiva, m’havia convertit en un venedor, no tan sols del nostre territori de l’ebre, sinó d’aquells espais, que arreu del món, havien aconseguit impulsar-me a treure el telèfon i generar una instantània.

 Els “igers” o “instagramers” és el nom que reben els usuaris d’aquesta xarxa social, i ells, potser ara de forma més conscient, s’han convertit en autèntics dinamitzadors del turisme i del territori.

Abans d’escriure he volgut parlar amb un d’ells, @ultraheroi, account manager d’ #igersebre, una comunitat d’instagramers que sota aquest hashtag comparteixen racons i moments del nostre territori promocionant-los arreu de la xarxa.

@ultraheroi m’ha parlat de la campanya “Catalunya Experience” de Turisme de Catalunya per promocionar el nostre país, i es pot comprovar la força que tenen les imatges en la venda a l’exterior.

A més a més aquestes comunitats practiquen els “instameet”, unes trobades d’usuaris, aquest cop físicament, per a compartir no tan sols imatges sinó experiències, consells, etc.

La primera d’aquestes trobades va tenir lloc al cor del Delta, a Deltebre, i la segona edició dels instameetebre serà a Ulldecona, el proper 18 de maig, amb la gastronomia com a principal excusa. Us animo a participar-hi, a compartir imatges i a gaudir dels nostres pobles i comarques i compartir-ho amb altres turistes d’arreu del món. 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Josep Rodrigo, faldut del 84. Josep Rodrigo, faldut del 84. Director d’hotel. Observador i autodidacta. Parlaré de turisme, consells pràctics per a navegants, aplicacions i personal brandong. A twitter i a instagram em trobaràs per @joseprodrigo

20/04/2016
Hola de nou, després d’uns llargs mesos de silenci, em proposo tornar a compartir experiències, idees i consells sobre turisme, viatges i xarxes socials.
11/11/2014
Tens un compte de Google? No? Llavors et recomano crear-ne un, com abans millor.
31/08/2014
Segurament us haureu registrat a desenes d’aplicacions i llocs webs que ofereixen serveis gratuïts, de qualsevol tema, ja siguin xarxes socials, aplicacions gratuïtes, inclús per accedir a wifi gratis en algun lloc públic, restaurant, etc
16/08/2014
Potser haguera hagut d’escriure això una mica abans, ara qui més qui menys ja està de vacances o hi ha tornat i de poc li serviran els consells, però per als que feu vacances al setembre, com jo, o per als que ja penseu en les d
08/07/2014
Si feu una ullada a la web on escric, veureu com Surtdecasa ha renovat per complet el seu web.
26/01/2014
Tot un clàssic dels propòsits de tots els anys nous és el de tornar a escriure, reprendre un blog i per això estic aquí de nou per compartir de nou experiències online, parlar de turisme i internet, aplicacions que us faran mes
14/07/2013
El recent atorgament del segell de “Reserva de la Biosfera” ha tornat a posar en boca de titulars a les Terres de l’Ebre, una regió que de manera especial està sent castigada per la situació eco