,
08/07/2014
Turisme 2.0.
Foto d'un dels meus moments particulars "Surtdecasa" per l'Ebre
Foto:
Instagram: @joseprodrigo

Surtdecasa, el revulsiu per al turisme intern

Si feu una ullada a la web on escric, veureu com Surtdecasa ha renovat per complet el seu web. La veritat és que no són gaires freqüents les novetats a l’estiu i tot es deixa per al setembre, que és com un assaig general del 31 de desembre; nens i nenes a l’escola, tornem de vacances, a la feina, rutina, etc i normalment tothom espera a presentar novetats quan comença la tardor, perquè és ben cert que a l’estiu fa calor i tot fa més mandra.

En canvi Surtdecasa ha tirat pel dret, i presenta ara, que ha arribat l’estiu, totes les novetats de disseny i de nous projectes, per donar aire fresc a un estiu que ja ens han assegurat serà força calorós.

Quan vaig rebre el correu informant dels canvis i preguntant si volíem seguir com a bloggers, vaig dir que endavant, prometent-me escriure més i més sovint, cosa que espero complir. I llavors vaig començar a pensar sobre quin tema havia d’escriure.

El meu blog a Surtdecasa intenta unir Turisme + Terres de l’Ebre + Tecnologia, i vaig començar a pensar en noves aplicacions que hagin sortit els darrers mesos, alguna tendència d’estiu, inclús sortir una mica del guió i parlar de música, festivals... però llavors vaig pensar...

“collons, si la novetat és SURTDECASA!”.

Era perfecte parlar del mateix portal al que escric, perquè combina a la perfecció els tres elements necessaris; turisme, territori i tecnologia.

I començo pel final; Tecnologia, Surdecasa ha apostat per un nou disseny, “reponsive”, és a dir, apte per a visualitzar tant a pantalles de PC, tablets o smartphones, ha optat per un disseny clar i elegant, que millora moltíssim la navegabilitat i la cerca d’informació respecte a la versió anterior, treballant molt bé la conjunció entre imatge i text, amb contingut dinàmic i fàcil d’enllaçar amb els perfils socials particulars. A banda també ha creat l’APP de Surtdecasa, disponible per a Apple i Android, per a poder tenir agenda i cartellera a mà, per pobles i temàtiques, fent una aposta clara per les noves tecnologies.

I el més important:

Surtdecasa és territori, el territori de Terres de l’Ebre,

Tot i que la seva expansió ja va de nord a sud del país i la idea ja s’ha posicionat a l’Empordà, Camp de Tarragona, Penedès i Ponent. Ara això ja no és cosa només d’ebrenques, tot i que sempre es podrà fardar sobre que la idea va sortir de caps “d’aquí baix”.

I per últim, Surtdecasa és Turisme, i turisme en estat pur, i d’aquí el titular que proposo: Surtdecasa, el revulsiu del turisme intern.

Segurament tots tenim al cap que Surtdecasa és un projecte cultural. Un dels seus eixos vertebrals és l’agenda de cultura, la música, teatre, dansa, literatura, etc, però això sumat a gastronomia, paisatge, mar, muntanya i riu, també és turisme.

Els que estem en el sector sabem bé del que parlem quan diem “turisme intern”, és aquell de proximitat, un concepte que pot ser ampli, un turista intern tant pot ser el meu veí d’Alcanar que visita les festes del meu poble i s’hi queda a dinar, com la família empordanesa que fuig de la seva aglomerada costa a l’estiu per trobar platges desertes al Delta.

Surtdecasa crec que ha sabut incentivar el turisme intern, sobretot ara que ha obert nous projectes arreu de Catalunya. I si no feu una prova, doneu un cop d’ull al Penedès o a Ponent, o no cal anar tant lluny, mireu el que fan al Camp de Tarragona. No us venen ganes d’anar a un concert? D’anar al teatre? O fer una sortida nocturna per la muntanya? A mi si, i el que ens passa a nosaltres els passarà també als altres que ens miren a nosaltres. Intercanvi d’experiències, viatges creuats, gent amunt i avall... que al final és el que ens interessa per veure terrasses i restaurants plens, hotels amb tovalloles penjades al balcó, cases rurals plenes de famílies, botigues amb clients, festes majors vistoses, i en definitiva, Terres de l’Ebre vives.

A Surtdecasa ja ho tenen tot preparat perquè puguis passar-hi l’estiu!

Enhorabona Surtdecasa i per molts anys! Imatge de capçalera:

Foto penjada al meu perfil instagram Cervesa i Família, coses d’estiu

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Josep Rodrigo, faldut del 84. Josep Rodrigo, faldut del 84. Director d’hotel. Observador i autodidacta. Parlaré de turisme, consells pràctics per a navegants, aplicacions i personal brandong. A twitter i a instagram em trobaràs per @joseprodrigo

20/04/2016
Hola de nou, després d’uns llargs mesos de silenci, em proposo tornar a compartir experiències, idees i consells sobre turisme, viatges i xarxes socials.
11/11/2014
Tens un compte de Google? No? Llavors et recomano crear-ne un, com abans millor.
31/08/2014
Segurament us haureu registrat a desenes d’aplicacions i llocs webs que ofereixen serveis gratuïts, de qualsevol tema, ja siguin xarxes socials, aplicacions gratuïtes, inclús per accedir a wifi gratis en algun lloc públic, restaurant, etc
16/08/2014
Potser haguera hagut d’escriure això una mica abans, ara qui més qui menys ja està de vacances o hi ha tornat i de poc li serviran els consells, però per als que feu vacances al setembre, com jo, o per als que ja penseu en les d
08/07/2014
Si feu una ullada a la web on escric, veureu com Surtdecasa ha renovat per complet el seu web.
26/01/2014
Tot un clàssic dels propòsits de tots els anys nous és el de tornar a escriure, reprendre un blog i per això estic aquí de nou per compartir de nou experiències online, parlar de turisme i internet, aplicacions que us faran mes
14/07/2013
El recent atorgament del segell de “Reserva de la Biosfera” ha tornat a posar en boca de titulars a les Terres de l’Ebre, una regió que de manera especial està sent castigada per la situació eco