Tu pots promocionar la marca Terres de l’Ebre

14/07/2013

El recent atorgament del segell de “Reserva de la Biosfera” ha tornat a posar en boca de titulars a les Terres de l’Ebre, una regió que de manera especial està sent castigada per la situació econòmica global, i que juntament amb un dèficit d’infraestructures i serveis acaben resultant una mala combinació per a crear riquesa i llocs de treball.

Donat que el sector primari i secundari han estat els més afectats per aquesta situació, durant els últims anys, el sector serveis, i especialment el turisme, han generat esperances i un filó de creixement, una alternativa al que sempre hem vist i viscut.

Però viure del turisme tampoc és fàcil, calen molts d’esforços, entre ells el “canvi de xip”, restaurants, hotels, cases rurals, càmpings, empreses d’activitats i fins i tot comerços que busquin ingressos dels turistes, no poden quedar-se esperant a que la gent entri a la porta, cal passar a l’acció.

El “canvi de xip” és una cosa que a la universitat ja explicaven, però pocs en feien cas, d’altres posposaven el pas a l’acció, tot anava bé, la gent consumia.

Va arribar la tempesta i com diríem aquí baix, a molts, “els ha agafat lo bou”.

Fa 10 anys ja sabíem, o intuíem, que la única oficina de turisme oberta 24 hores al dia, 365 dies a l’any només podia ser una; la xarxa.

Cal preguntar, les Terres de l’Ebre, un territori amb una riquesa extraordinària, i que ni nosaltres mateixos coneixem al 100%, amb dos Parcs Naturals, segell de la Reserva de la Biosfera, amb vestigis Patrimoni Mundial, amb mar, riu i muntanya, etc , estan ben representats a la xarxa?

Caldria analitzar-ho, debatre-ho a fons, però millor passar a l’acció.

Us recomano prendre protagonisme en aquesta tasca de promoció del nostre territori. Ja hem parlat sobre com les imatges instagram poden ajudar a posicionar i promocionar un territori. Avui us proposo que comenteu, compartiu llocs i negocis, descripcions i comentaris a d’altres xarxes, plataformes de viatgers, on aquests busquen imatges reals, experiències d’altres viatgers o veïns locals, consells, etc.

N’hi ha centenars d’aquestes plataformes però jo us n’aconsello dos, que també us poden servir per a buscar bones experiències si aneu de viatge.

Tripadvisor, al seu apartat “viajar a las Tierras de l’Ebre”. Aquest portal és la web de viatges més important del món i una autèntica eina de reputació social per a establiments del sector.

I després, Minube, no te caràcter internacional però és molt àgil, visual i fresca, i molt fàcil d’usar a través de la seva app per a smartphones, trobareu la app tant a Google Play com a iTunes.

Gaudiu de les vostres experiència i compartiu-les per fer territori. Bon viatge!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.