,
26/01/2014
Turisme 2.0.

L’Ametlla de Mar, l’exemple

Tot un clàssic dels propòsits de tots els anys nous és el de tornar a escriure, reprendre un blog i per això estic aquí de nou per compartir de nou experiències online, parlar de turisme i internet, aplicacions que us faran mes fàcil i àgil la vida, l’accés i la bona tria en oci, cultura i viatges.

Com que l’últim article al blog de Surt de Casa parlava de com podem prendre protagonisme en la promoció del territori he volgut començar aquest any amb un article que us mostri un clar exemple de com un municipi pot explotar al màxim tot el ventall de xarxes socials per a promocionar els seus atractius turístics.

Fa molt de temps que segueixo l’activitat a les xarxes socials de Turisme de l’Ametlla de Mar, a banda de tenir un bon record del poble, i de poder-hi passejar-me de quan en quan, especialment per tastar la seva oferta gastronòmica, per cert excel·lent i recomanada.

Però va ser una activitat d’instagramers organitzada per igersbre que em va fer pensar en escriure alguna cosa al respecte. La trobada va ser un intameeet, el passat 13 d’octubre, i em va permetre veure de prop com la gent de turisme de l’Ametlla treballa el tema de les xarxes socials amb una delicadesa exquisida. Sense conèixer com es coordinen a nivell intern, analitzant els seus posts, imatges i comentaris m’atreveixo a dir que han estat uns autodidactes amb una capacitat d’aprenentatge molt bona. Saben perfectament quin és el potencial de les xarxes socials i han sabut trobar la manera de que els usuaris interactuïn, i el que és més important, comparteixin les seves experiències.

 

Experiències, de fet és el que pot vendre una oficina de turisme, no només un restaurant, un hotel o un càmping, sinó la experiència de fer un tastet de Mediterrani en una població que ha sabut buscar-se un lloc, i molt digne, entre els grans monstres de Peñíscola, al sud, i Salou, al nord.

L’Instameet de l’Ametlla em va enamorar, l’objectiu primari de voler participar en un concurs va donar pas a conèixer millor la població, a través de les xarxes socials, i convertir-nos als visitants en autèntics altaveus a través dels nostres propis perfils de twitter, instagram o facebook.

Facebook, Twitter, Instagram, Foursquare, Pinterest, Youtube, Google + i fins i tot Wikiloc per a compartir rutes pel seu terme. Totes aquestes xarxes socials són protagonistes de la dinamització turística del municipi, els seus responsables han vist en internet una manera ràpida i dinàmica d’arribar a milers de persones, que alhora aquestes arriben a milers de persones més, i a un cost, com ho diríem... ridícul? Si ho comparem amb costoses campanyes de publicitat a la TV o altres mitjans tradicionals.

A més a més tampoc han volgut perdre el tren en el creixent món de les apps i els smartphones, presentant la seva pròpia aplicació per a Android i Apple, on poder gaudir de continguts en diversos idiomes i amb molt bona qualitat en les imatges.

        

Els mitjans de comunicació es feien ressò de que l’Ametlla de Mar era la població ebrenca que més recapta en la taxa turística, el mar Mediterrani i el seu blau segur que en tindran molt a veure, però també n’estic segur que la feina feta en el terreny d’Internet ajudarà a millorar encara més aquestes xifres.

En dos paraules; bona feina! 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Josep Rodrigo, faldut del 84. Josep Rodrigo, faldut del 84. Director d’hotel. Observador i autodidacta. Parlaré de turisme, consells pràctics per a navegants, aplicacions i personal brandong. A twitter i a instagram em trobaràs per @joseprodrigo

20/04/2016
Hola de nou, després d’uns llargs mesos de silenci, em proposo tornar a compartir experiències, idees i consells sobre turisme, viatges i xarxes socials.
11/11/2014
Tens un compte de Google? No? Llavors et recomano crear-ne un, com abans millor.
31/08/2014
Segurament us haureu registrat a desenes d’aplicacions i llocs webs que ofereixen serveis gratuïts, de qualsevol tema, ja siguin xarxes socials, aplicacions gratuïtes, inclús per accedir a wifi gratis en algun lloc públic, restaurant, etc
16/08/2014
Potser haguera hagut d’escriure això una mica abans, ara qui més qui menys ja està de vacances o hi ha tornat i de poc li serviran els consells, però per als que feu vacances al setembre, com jo, o per als que ja penseu en les d
08/07/2014
Si feu una ullada a la web on escric, veureu com Surtdecasa ha renovat per complet el seu web.
26/01/2014
Tot un clàssic dels propòsits de tots els anys nous és el de tornar a escriure, reprendre un blog i per això estic aquí de nou per compartir de nou experiències online, parlar de turisme i internet, aplicacions que us faran mes
14/07/2013
El recent atorgament del segell de “Reserva de la Biosfera” ha tornat a posar en boca de titulars a les Terres de l’Ebre, una regió que de manera especial està sent castigada per la situació eco