,
11/11/2014
Turisme 2.0.
Google Travel
Foto:
Font: @tumarcaO

Un compte de Google el millor aliat per a viatjar

Tens un compte de Google? No? Llavors et recomano crear-ne un, com abans millor.

El Google dels inicis era un cercador convencional que està anys llum de la super potència en que s’ha convertit ara. El seu ventall de serveis, tots ells gratuïts, facilita a particulars i empreses la gestió del dia a dia, des de gestionar el correu, passant per l’agenda, tasques, mapes, etc

A banda, i tot i no tenir res a veure amb el món dels viatges i el turisme, tenir un compte de Gmail vesteix més a un currículum que no pas un hotmail, que va dirigit a un públic més d’adolescent.

Però parlant de turisme, Google es converteix en una macro eina per als preparatius de vacances i escapades, un assistent molt útil durant l’estada, i un gestor molt útil per a la tornada. Aquests són els serveis que considero indispensables per a fer turisme de la mà de Google:

Google Maps. Evidentment els mapes són la eina més utilitzada, ja que no cal perdre temps descarregant aplicacions de pagament per a fer de GPS. Compra un accessori per a posar el teu telèfon al cotxe i navega amb Google Maps de manera fàcil i intuïtiva, ja que funciona perfectament com a GPS.  A més, a Google Maps pots desar les ubicacions casa o feina per anar-hi automàticament, o altres llocs com hotels o restaurants. Que no tens 3G? Cap problema. Pots desar el mapa per a veure’l sense connexió.

Un altra de les funcionalitats de Google Maps és la vista satèl·lit, molt útil per a una passejada per la muntanya, per saber-te ubicar o per veure la proximitat al lloc de destí quan són senders o camps.

També ho pots fer servir com a guia de viatges, ja que podràs veure restaurants, botigues i allotjaments al teu voltant, entrar a la seva fitxa, contactar directament o fer una reserva online, així com veure els comentaris dels clients.

Google Traductor. Aplicació senzilla que sempre va bé tenir-la a la butxaca. Si viatges a l’estranger i tens dubtes sobre alguna paraula sempre pots fer una consulta ràpida a aquesta aplicació.

Google Drive. Potser l’enfocament d’aquest servei és més professional, però en Qualsevol moment et permetrà posar al núvol imatges o documents necessaris, com itineraris que hagis guardat, dades de contacte, etc

Camera Photo Sphere. Et permet visualitzar i realitzar imatges esfèriques i gaudir d’un paisatge, d’un monument, etc des de tots els seus angles. Té uns resultats espectaculars en llocs oberts. Serveix per comprovar a través de les càrregues d'imatges d'altres usuaris si els llocs a visitar valen la pena, i també per a crear una imatge pròpia de record, geolocalitzada,  i que podràs compartir amb tothom.

Youtube. Pensareu, per a viatjar per a què? Youtube és una eina indispensable per valorar experiències ja que molta gent penja vídeos de les seves sortides o dels llocs d’interès que han visitat, i et permeten fer una idea de l’itinerari a seguir o valorar les prioritats, Sobretot quan  les escapades no donen per anar a tot arreu. A banda, Youtube et permet guardar el millor record de tots, molt millor que la foto:  un vídeo per immortalitzar el moment, i que no precisament ha de veure tothom, ja que el pots penjar com a privat i compartir-lo només amb qui tu vulguis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inbox. La última novetat de Gmail. És una extensió per a gestionar el teu correu que arriba a través de Gmail, i  fins i tot pot arribar a substituir la mateixa app de Gmail. Al correu rebem normalment confirmacions de reserves, tíquets o entrades, respostes d’oficines de turisme, informació sobre els vols, etc. Però a banda també rebem temes de feina, personals, publicitat, etc, Tot plegat fa que la nostra bústia d’entrada sigui una mica caòtica. Aquesta eina és infalible. Pots arxivar de forma molt ràpida els correus, els pots respondre, o els pots programar per a ser recordats més tard, a l’endemà, o en una data concreta. Però el que més m’ha agradat d’aquest nou servei és el fet que pots programar el recordatori d’un correu quan arribis en una ubicació exacta. Poso un exemple: imaginem que hem fet una reserva a un hotel a Roma, ens envien la confirmació per correu electrònic, i automàticament, perquè no es quedi barrejada en centenars de correus de publicitat i assumptes personals, li diem que ens recordi aquell correu quan arribem a una ubicació exacta, introduïm la direcció de l’hotel, i el dia que arribis ii el teu telèfon detecti que ets en aquells ubicació, tornarà el correu a la  bústia d’entrada per a facilitar-ne la lectura.  A més quan poses la ubicació es basa amb els resultats de google maps, pel que apareixeran, en el 90% dels casos, aquell allotjament, restaurant o punt que vulguis introduir.

Tot plegat molt últil, tant per a fer una sortida de cap de setmana a una casa rural com per a un llarg viatge a l’altra punta de món. Creus que necessites un compte de Google?

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Josep Rodrigo, faldut del 84. Josep Rodrigo, faldut del 84. Director d’hotel. Observador i autodidacta. Parlaré de turisme, consells pràctics per a navegants, aplicacions i personal brandong. A twitter i a instagram em trobaràs per @joseprodrigo

20/04/2016
Hola de nou, després d’uns llargs mesos de silenci, em proposo tornar a compartir experiències, idees i consells sobre turisme, viatges i xarxes socials.
11/11/2014
Tens un compte de Google? No? Llavors et recomano crear-ne un, com abans millor.
31/08/2014
Segurament us haureu registrat a desenes d’aplicacions i llocs webs que ofereixen serveis gratuïts, de qualsevol tema, ja siguin xarxes socials, aplicacions gratuïtes, inclús per accedir a wifi gratis en algun lloc públic, restaurant, etc
16/08/2014
Potser haguera hagut d’escriure això una mica abans, ara qui més qui menys ja està de vacances o hi ha tornat i de poc li serviran els consells, però per als que feu vacances al setembre, com jo, o per als que ja penseu en les d
08/07/2014
Si feu una ullada a la web on escric, veureu com Surtdecasa ha renovat per complet el seu web.
26/01/2014
Tot un clàssic dels propòsits de tots els anys nous és el de tornar a escriure, reprendre un blog i per això estic aquí de nou per compartir de nou experiències online, parlar de turisme i internet, aplicacions que us faran mes
14/07/2013
El recent atorgament del segell de “Reserva de la Biosfera” ha tornat a posar en boca de titulars a les Terres de l’Ebre, una regió que de manera especial està sent castigada per la situació eco