Ull! amb el “Facebook login”

31/08/2014
Facebook Login

Segurament us haureu registrat a desenes d’aplicacions i llocs webs que ofereixen serveis gratuïts, de qualsevol tema, ja siguin xarxes socials, aplicacions gratuïtes, inclús per accedir a wifi gratis en algun lloc públic, restaurant, etc

Haureu vist moltes vegades que per a registrar-vos a aquests llocs ja no cal omplir tots els camps com el nom, cognoms, email, contrasenya, etc i que ho podeu fer de forma ràpida a través de Facebook, doncs bé,

que sapigueu que si ho feu estareu oferint, en safata, la vostra particular obra i miracles a la pàgina a la que us esteu registrant, o a l’establiment al qual voleu accedir al wifi.

És una “trampa” ben pensada, ofereixen un registre molt ràpid i còmode, però a canvi processen tota la teva informació que tens a la xarxa social a través la qual t’has connectat, normalment sol ser Facebook o Twitter.

Sempre hi ha la opció de registrar-te de forma estàndard, amb un correu, posant el teu nom i escollint contrasenya, però sovint moltes pàgines amaguen aquesta opció a un lloc secundari i fan més visible el “Facebook login” ho fan precisament per això, per a tenir tota la teva informació.

A facebook no només hi tenim les fotos personals, sinó que tenim tot l’historial de navegació, quines pàgines ens agraden, quins gustos tenim, quina música escoltem, roba que ens agrada, imatges que mirem, etc, una informació molt valuosa per les que les grans empreses cotitzen molt gratament.

Per tant, un consell, si sou dels que voleu preservar una mica més la vostra privacitat, quan us registreu a qualsevol lloc feu-ho a través de mail, i no a través de Facebook o Twitter.  

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.