,
18/05/2013
Turisme 2.0.

A una mà la xiqueta i a l’altra el telèfon

 

Amb el vostre permís en aquest post sortiré una mica del guió, deixaré  de banda el turisme, per parlar d’un fet molt quotidià.

I és que ser pare no passa tots els dies, i volia dedicar aquest article a tots els pares i mares novells, com jo, que un cop nascut el seu primogènit, han hagut d’incloure un nou element per portar entre mans.

La generació de pares actual estem acostumats a rondar per casa en un aparell a les mans que te vida pròpia, fa sorolls per reclamar la teva atenció, t’avisa de tasques pendents, controla la teva agenda, fotografia els teus moments, etc , el telèfon s’ha convertit en una extensió de la mà, i especialment els últims dies de l’embaràs això es sol intensificar. El pare és el portaveu i el telèfon el canal de comunicació.

Ara però, al telèfon li ha sortit un competidor  ferotge; una xiqueta reguapíssima.

Si, he sigut pare, i tot i que al principi les meves dos mans només tenien a un bebé entre mans, i encara me’n feien falta un parell més, en una setmana ja he desenvolupat l’art de portar la nena a un braç, i el telèfon a l’altre.

I per què vull el telèfon a la mà? Fàcil, per fer-li moltes fotos, i per això avui us dono algun consell sobre aplicacions interessants i maneres de no perdre les imatges en carpetes fora de lloc.

La primera cosa que us aconsello és Pinterest, una eina amb molt d’èxit i milions d’usuaris on pots ordenar les imatges per àlbums, això de fet ho fan moltes altres eines, però aquesta és molt còmoda alhora de crear un àlbum (board) privat i col·laboratiu, pare, mare, iaios etc podran anar penjant fotos en aquella carpeta, des del telèfon o el PC i que només podran veure ells, d’aquesta manera evitarem la  molèstia del “passa’m les fotos que li has fet”.

Podeu fer això mateix a Dropbox o a Google +.

Però abans d’organitzar bé les fotos necessitareu aplicacions per poder realitzar unes bones imatges amb efectes atractius, tractar la lluminositat, aplicar filtres, retallar, emmarcar, etc.

Al post anterior ja us he parlat d’instagram, però aquí us deixo algunes aplicacions gratuïtes amb moltes possibilitats i que es poden enllaçar després a instagram de forma automàtica.

FotoRus , una aplicació gratuïta per a smartphone on retocar les imatges de forma fàcil, combinar fins a 4 imatges en un mosaic, efectes especials, etc

Simply HDR és una potent aplicació de retoc d’imatges, m’agrada més per a realçar imatges de paisatges, però també pot ser molt útil per a persones.

I per  últim My365, una aplicació molt senzilla i no gaire coneguda, però està basada en un calendari on cada dia has de penjar una foto, potser molt útil per a veure el creixement del teu fill, com a negatiu te que només un usuari pot pujar i veure les fotos que poden ser privades.

Bé, espero que us agradin els consell i que els pugueu utilitzar per al record de la família. 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Josep Rodrigo, faldut del 84. Josep Rodrigo, faldut del 84. Director d’hotel. Observador i autodidacta. Parlaré de turisme, consells pràctics per a navegants, aplicacions i personal brandong. A twitter i a instagram em trobaràs per @joseprodrigo

20/04/2016
Hola de nou, després d’uns llargs mesos de silenci, em proposo tornar a compartir experiències, idees i consells sobre turisme, viatges i xarxes socials.
11/11/2014
Tens un compte de Google? No? Llavors et recomano crear-ne un, com abans millor.
31/08/2014
Segurament us haureu registrat a desenes d’aplicacions i llocs webs que ofereixen serveis gratuïts, de qualsevol tema, ja siguin xarxes socials, aplicacions gratuïtes, inclús per accedir a wifi gratis en algun lloc públic, restaurant, etc
16/08/2014
Potser haguera hagut d’escriure això una mica abans, ara qui més qui menys ja està de vacances o hi ha tornat i de poc li serviran els consells, però per als que feu vacances al setembre, com jo, o per als que ja penseu en les d
08/07/2014
Si feu una ullada a la web on escric, veureu com Surtdecasa ha renovat per complet el seu web.
26/01/2014
Tot un clàssic dels propòsits de tots els anys nous és el de tornar a escriure, reprendre un blog i per això estic aquí de nou per compartir de nou experiències online, parlar de turisme i internet, aplicacions que us faran mes
14/07/2013
El recent atorgament del segell de “Reserva de la Biosfera” ha tornat a posar en boca de titulars a les Terres de l’Ebre, una regió que de manera especial està sent castigada per la situació eco