Els més llegits 2020

Foto: 

Cedida

Els 5 articles més llegits del 2020 a l’Empordà

Fem balanç de l'any i recollim aquells articles de Surtdecasa que més us han agradat
Surtdecasa Empordà
,
28/12/2020
Activa't
Ara que acaba el 2020, toca fer balanç i volem aprofitar per repassar el bo i millor que ens han donat aquests dotze mesos. Hem volgut fer un recull d'aquells reportatges o entrevistes que més èxit han tingut enguany i que més han entusiasmat els lectors. Una bona oportunitat per recordar-los o, si encara no els havíeu llegit, ara podeu fer-ho!


1. El dia que Figueres va viure una correguda de bous surrealista
Corria l’any 1961 i Figueres estava a punt de viure un moment surrealista (entre tants altres) pel record. Els que hi eren ho recordaran durant temps, i els que no ho sentiren explicar pels carrers a tall d’anècdota del geni Salvador Dalí. Si no ho vas viure, ni saps de què es tracta, atents perquè al Surtdecasa Empordà fem memòria i recordem “la correguda daliniana que se li va brindar al famós pintor”!
> Llegeix-lo aquí!

 

  • imatge de control 1per1


2. Íngrid Castañé: "Som incapaços de generar espais culturals per a la comunitat que viu al lloc"
Ja fa més de 35 anys que els diferents actors culturals de Figueres viuen immersos en un debat intermitent que ara, un cop més, torna a posar-se sobre la taula. Un debat que té com a eix pivotant la gestió d'un espai cultural emblemàtic de la ciutat i de la província com ho és la Sala Edison (també conegut com el cinema Can Cusí), un espai que és part intrínseca de la memòria i l'imagineria figuerenca, que sembla viure en un etern estira-i-arronsa i en un deteriorament sense aturador. Ara, l'Associació La Figa de Figueres i l'Associació per a la Defensa Cívica del Patrimoni Cultural SOS Monuments reprenen el vell desig de recuperar aquest espai i posar-lo al centre de la vida cultural de les veïnes i veïns de la capital alt-empordanesa. Parlem amb Íngrid Castañé, historiadora d'art i membre actiu de La Figa, per conèixer una mica millor aquest projecte.
>Llegeix-lo aquí!

 


3. Salvem la Platja de Pals: l’altra cara de la duna
Un projecte d’ocupació dels terrenys de l’antiga Ràdio Liberty durant un període llarg de temps i per part d’una entitat privada amenaça els hàbitats singulars i d’interès prioritari dins el Parc Natural a la Platja de Pals. Recentment constituïda, la plataforma Salvem la Platja de Pals s’ha creat per posar fil a l’agulla i començar a remoure cel i terra per conscienciar del que ja s’està coent. Expliquem el projecte i l’estat de la qüestió.
>Llegeix-lo aquí!

 


4. El dia que Begur va ser Hollywood
Havien planejat rodar el tram final de la pel·lícula a aquesta localitat empordanesa. En plena dictadura, tot plegat va causar un bon enrenou entre els begurencs i les begurenques. Hollywood i el seu glamour aterraven a un paradís que romania aturat en el temps. Durant deu dies, un oasi deixava enrere l’anacronisme franquista i apropava els vilatans a la modernitat.
>Llegeix-lo aquí!

 


5. Sanjosex: "La música és un art molt feble i sensible"
Han hagut de passar dos llargs anys perquè la fidelíssima graderia de Carles Sanjosex tingués una nova oportunitat de veure al cantautor bisbalenc en directe. El divendres 26 de juny Sanjosex va tornar per fi als escenaris, en un concert a La Pera, en el marc d'un Festival Ítaca que -com tots els grans esdeveniments musicals del país- va celebrar una edició atípica, adaptada a la "nova normalitat", i on el cantant va presentar el seu darrer disc 'Dos Somnis' (Bankrobber, 2020). Vam parlar amb ell.
>Llegeix-lo aquí!

 

A

També et pot interessar