Xavier Calvet

Foto: 

Cedida
Xavier Calvet actuarà el 20 de juliol

Els Festivals de Calonge, en 5 concerts en simbiosi amb la natura

De juny a setembre, la programació del cicle inclou el format ‘Va de masos!’ i un concert especial de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya
Surtdecasa
,
10/06/2021
Música
Una de les tries musicals més connectades amb la natura que tenen lloc a la temporada d’estiu és la dels Festivals de Calonge. En aquest indret del Baix Empordà, s’organitzen una sèrie d’espectacles musicals que mantenen el contacte amb la natura i la pagesia tradicional de Calonge: el cicle ‘Va de masos!’, que apropa les novetats discogràfiques del país a masos de la zona. A més, el 6 de juliol també tindrà lloc l’espectacle ‘Emociona’t amb la SCCC’, que portarà la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya a celebrar els 25 anys del segell Música Global amb artistes com Miki Núñez, Paula Giberga, Manu Guix i Elena Gadel. 

Gaudir de la música d’una altra manera és possible: un bon exemple és el dels Festivals de Calonge, que enguany porten directes musicals des de finals de juny fins a principis de setembre. En contacte directe amb la natura, el cicle ‘Va de masos!’ ha programat una oferta de quatre concerts de veus destacades del panorama català que es complementarà amb un espectacle que celebrarà el 25è aniversari del segell Música Global. Et donem tots els detalls dels 5 concerts dels Festivals de Calonge d’enguany.

 


1. Jo Jet i Maria Ribot reviu la infància
Com dues formigues, el duet de Jo Jet i Maria Ribot s’ha plantat al seu tercer àlbum, ‘sant llorenç’ (U98 Music, 2020), un compendi de cançons que mostren la delicadesa del dia a dia i la influència de la infància en el present de les persones. Aquesta proposta, de líriques poètiques, ha incorporat una bateria a la seva sonoritat, que s’acompanyarà en el directe dels Festivals de Calonge d’un joc de llums que ballarà amb els temes del disc. El concert del duet tindrà lloc el dia 29 de juny al Mas Eugeni i busca emocionar el públic a partir de rememorar els primers dies de vida. 
> Més informació

 


2. Xavier Calvet i els vents creuats
Un dels veterans de la programació dels Festivals de Calonge del 2021 és Xavier Calvet, que portarà al directe l’àlbum ‘Crosswinds’ (BCore Disc, 2019), un exercici musical que mira la vida viscuda i es dirigeix cap al futur. Les cançons d’aquest treball discogràfic són una reflexió del camí de fer-se gran amb un to alegre. Aquest és el segon disc en solitari de Calvet, que el 2017 va publicar ‘Firebird’ (BCore Disc, 2017) i que amb el grup Bullitt ens en va oferir quatre més. Aterrarà amb tota aquesta experiència al Mas Monells del Pla el dia 20 de juliol. 
> Més informació

 


3. Anna Ferrer amb repertori mariner
En el vessant folk de la graella de concerts dels Festivals de Calonge, la líder és Anna Ferrer. La cantant menorquina s’ha convertit en una veu referencial d’aquest gènere musical, que va cultivar en format disc amb ‘Krönia’ (Audiovisuals de Sarrià, 2019), una proposta que combina el folk amb tocs d’electrònica. A més, el 2020 es va endinsar en una aventura feminista amb la cantant Paula Grande, amb qui van publicar ‘Vega’ (Bankrobber, 2020) en el marc del projecte Càntut. En l’espectacle del dia 24 d’agost al Mas Molla, Ferrer retrà homenatge a la música popular menorquina a través de boleros, ranxeres, jotes i romanços. 
> Més informació

 


4. Miratjazz viatja a Nova Orleans
La Torre Lloreta del veïnat de Tinars es convertirà el dia 7 de setembre en un tros de la Nova Orleans del segle XX. Aquest viatge musical anirà a càrrec de Miratjazz, una banda de dixieland nascuda a Barcelona el 2003, que ha passat per les cites del gènere del jazz més destacades del país. Sis músics cantaran, en anglès i català, en l’últim concert de la temporada d’estiu dels Festivals de Calonge. 
> Més informació

 


5. Emoció amb la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya
Una de les cites més especials dels Festivals de Calonge és la que tindrà lloc als Jardins del Castell de Calonge el dia 6 de juliol: el concert ‘Emociona’t amb la SCCC’. Per tal de celebrar els 25 anys de feina de Música Global, alguns artistes del segell discogràfic s’han aliat amb la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya per oferir un directe de commemoració. 

Miki Núñez, Elena Gadel, Paula Giberga i Manu Guix pujaran a l’escenari dels Festivals de Calonge amb una setantena de músics sota la direcció artística de Francesc Cassú i la direcció tècnica de Jaume Lleixà. La SCCC, nascuda el 2008, es troba actualment en una etapa de consolidació del projecte, que s’ha vist reforçada per reconeixements com el Premi Enderrock a millor disc de música clàssica per votació popular del 2017, 2018 i 2019 pels seus últims tres discos. El concert del dia 6 de juliol a Calonge serà una ocasió ideal per emocionar-se amb una combinació de clàssica i veus pop de moda. 
> Més informació

Més informació: 

A

També et pot interessar