Jump to navigation
El primer que et cridarà l’atenció quan vinguis a l’Ampolla és que en aquest poble tot és possible. La mar, la terra i el riu creen paisatges tan diversos que la Mediterrània es concentra engelosida a la badia del Fangar, contemplant els miratges que neixen amb cada nou dia.
Situat a l’extrem sud del golf de Sant Jordi, a la comarca del Baix Ebre, el poble s’erigeix com la porta del Delta, sent un dels municipis costaners amb més personalitat de les Terres de l’Ebre.
Tal com succeeix amb la badia, les fronteres de l’Ampolla es desdibuixen, sense deixar-nos esbrinar on realment comença la mar, la terra, el riu o nosaltres mateixos. Davant d’aquest escenari d’aquarel·les, neixen converses, diàlegs, preguntes, sentiments… L’essència de la cultura del Mediterrani.
Fer ecoturisme a l’Ampolla és la millor alternativa per realitzar turisme sostenible a la natura. Des de sempre, l’Ampolla ha estat molt conscient del privilegi que suposa tenir un valuós patrimoni natural com ho és el Delta de l’Ebre, i la importància de protegir-lo i preservar-lo per a les generacions futures.
La filosofia que inspira a l’Ampolla com a municipi ecoturista se centra en diversos principis: minimitzar l’impacte negatiu en el medi ambient; respectar i conscienciar ambientalment i culturalment; proporcionar experiències positives tant als visitants com a la població local; aportar beneficis directes i indirectes a la conservació; promoure la participació de la comunitat local; crear sensibilitat ambiental, social i política, i evitar que es deteriori el medi natural per garantir que les generacions presents i futures puguin gaudir de les meravelles que ofereix aquest petit poble marinar ubicat en el paradís natural del Delta de l’Ebre.
> Més informació
Les platges de l’Ampolla formen part indiscutible de la riquesa natural del poble i no és per casualitat. Lluny de les aglomeracions que pateixen altres municipis de costa, l’Ampolla pot presumir de cales i platges pràcticament verges, perfectes per contemplar paisatges diversos protagonitzats per un Mediterrani en calma.
Gràcies a la seva ubicació geogràfica a la porta del Delta de l’Ebre, les platges de l’Ampolla es caracteritzen per una variada configuració, oferint un mosaic paisatgístic únic en el litoral català. Pots trobar des de platges de sorra amb aigües tranquil·les i poc profundes –ideals per als més petits-, fins a platges de pedra petita o de sorra envoltades de penya-segats de tonalitats rogenques –ideals per desconnectar de tot i retrobar-te amb tu mateix.
Amb 54 hectàrees, la Bassa de les Olles de l’Ampolla és la llacuna més petita del Parc Natural del Delta de l’Ebre i també la que dona la benvinguda a aquest escenari natural tan privilegiat. Aquestes llacunes conformen una part fonamental dels ecosistemes del Delta de l’Ebre, sobretot si tenim en compte que es tracta de la zona humida més gran de Catalunya i la segona més gran de la península Ibèrica.
Les diferents rutes de natura a l’Ampolla que et recomanem et permetran viure de primera mà un dels principals atractius del poble, el seu patrimoni natural. Tens diferents opcions en funció de si vols dibuixar el litoral de l’Ampolla o si prefereixes explorar el seu interior.
El fons marí de l’Ampolla acull tot un ecosistema ple de biodiversitat que no només destaca per la seva bellesa natural, sinó també pel seu interès com a hàbitat d’alt valor ambiental. Aquestes extensions marines acullen part d’una de les colònies de posidònia més importants de la costa mediterrània, el que ha convertit aquest paratge en un veritable paradís per als submarinistes.
La pràctica de birdwatching a l’Ampolla és una de les activitats més boniques i relaxants que un pot realitzar. Això és degut a la seva privilegiada ubicació al Parc Natural del Delta de l’Ebre, la zona humida més gran de Catalunya, un entorn natural de 320 km2 que constitueix un dels hàbitats aquàtics més importants del Mediterrani occidental. Situada a l’extrem sud del golf de Sant Jordi, en la comarca del Baix Ebre, l’Ampolla s’erigeix com la porta del Delta de l’Ebre.
Diumenge 5 de gener
Del 8 de desembre al 5 de gener