
Coca de cireres
COCA DE CIRERES
Es típica de Reus i per tradició es menja a Corpus. Al Baix Ebre tenim unes molt bones cireres, les de Paüls, i que són perfectes per preparar esta coca.
Ingredients massa:
- 150 ml. de llet tèbia
- 25 g. de llevat fresc
- 500 g. de farina de força
- ratlladura de llimona
- 80 g. de sucre
- un pessic de sal
- 50 g. de mantega pomada
- 3 ous
Decoració:
- ½ kg. de cireres negretes o garrafal
- 1 rovell d’ou batut per pintar
- sucre abundant
Acompanyament:
- Una copeta d’anís, mistela o aiguardent
Elaboració massa:
- Desfer en un bol gran el llevat amb la llet i deixar reposar 5 minuts tapat.
- Afegir la farina, la ratlladura de llimona, el sucre, la sal, la mantega i els ous.
- Treballar amb les varetes del batedor fins que es faci una bola (si al final no es pot fer amb les varetes fer-ho amb les mans). Queda una massa pringosa, NO AFEGIR MÉS FARINA PER TREBALLAR-LA.
- Abocar la pasta damunt la safata d’anar al forn coberta amb paper vegetal. Donar-li forma de coca.
- Fermentar una hora en un lloc calent fins que augmenti de volum.
Elaboració decoració:
- Pintar amb el rovell batut, anar posant les cireres per sobre i espolsar amb sucre abundant.
- Enfornar 25 minuts al forn ja calent a 180ºC.
Nota: les originals són amb les cireres amb pinyol, però a mi m’agrada més sense, ja que així deixen anar el seu suc a la coca. A les ferreteries podeu trobar l’aparatet per treure els pinyols.
Que aprofite!
Recepta: Bajoqueta
Foto: Jordi Aymà
Si teniu qualsevol dubte sobre la recepta: lhortdebajoqueta@hotmail.com
- 1 of 5
- següent ›