,
24/04/2015
Creativitat
Clauers molons de pared
Foto:
Johanna Rundel

Clauers per no perdre claus

No sé vosaltres, però a mi no em fan falta pedres a les butxaques el dia que fa vent!! I és que el grapat de claus que porto cada dia a sobre és exagerat! 14 claus i dos clauers són el que carrego dia a dia. I direu, tantes portes has d’obrir? Doncs resulta que més de la meitat les utilitzo gairebé diàriament!

Si perdo les claus, ben bé s’enfonsa el meu món! T’imagines quants panys hauria de canviar? Com que em costaria més la “salsa que els cargols”, he decidit divorciar el meu manyoc de claus i fabricar un clauer de paret la mar de fàcil i útil.

Com ja he comentat en altres ocasions, tot està inventat, però realment hi ha persones que tenen idees molt originals pel món, i els amants del bricolatge i els treballs manuals, per no anomenar un altre hobby com la costura o el pachword, la xarxa social Pinterest et pot oferir mil i una idees per practicar a casa.

La idea original d’aquest clauer és de l’alamana Johanna Rundel. Tot remenant aquesta xarxa a la recerca d'algun DIY per preparar aquesta setmana m'he topat amb això. És per aquest motiu, i per pura necessitat, aquí us deixo els passos a seguir per fabricar-ne un si és que us passa el mateix que a mi. ;)

I per no perdre el costum, també us he preparat una carpeta on podreu trobar més de 20 idees per fabricar clauers de paret originals i fàcils de fer.

Sigue el tablero Clauers de pared de Pedra Paper Tisora en Pinterest.

Material que necessitaràs:

• Perfil de fusta quadrat de 4 cm x 4 cm i una llargada d’uns 25 cm, depenent dels clauers que vulgueu fer.

• 5 anelles de clauer (o els que necessitis, és clar!)

• una mica de pintura acrílica blanca

• paper de vidre fi

• Tisores

• Raspalls

• Regla

• Cordill de color no gaire gruixut

• Boles de fusta natural, un parell de mides no gaire grans

• Serra mitra i caixa de biaixos (o popularment conegut com una ingletadora manual

Per on comencem?

- Serra el perfil, uns 25 cm de llarg.

- Marca els talls que faràs amb la serra i la caixa de biaixos, pots utilitzar aquestes mides tot centrant-les en la fusta: 2 cm, 6 cm, 10 cm, 14 cm i 18 cm.

- Serrar als llocs marcats a una profunditat d’1 cm per davant de l'obertura.

- Amb el paper de vidre poleix els solcs i vores aspres per tenir un bon acabat.

- Dilueix la pintura acrílica per fer una petita capa per sobre i donar-li un toc de color.

 

- Talla un tros de cordill d’uns 10 cm de llarg i crema les puntes per què no es desfili. Després, fes un nus a un dels extrems del cordill.

- Per l’altre extrem introdueix les boles de fusta (Pots utilitzar boles o el que vulguis, l’important és que el facis al teu gust)

- Després d’introduir les boles, fes un nus a l'extrem i lliga-ho amb les anelles de clauer.

- I ara ja pots posar les claus i dividir-les segons l’ús que els hi donis! Recorda la dita aquella que diu “Divideix i venceràs”!

* Pots enganxar o cargolar la fusta a la paret, tant amb cinta de dues cares com amb claus de ganxo.

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

El meu nom és Sònia i una de les meves passions són els treballs manuals i el bricolatge. 'Pedra, paper i tisora' parla, doncs, d’això. Com, a través de diferents materials, tant reutilitzables com nous, podem crear coses boniques per regalar o per decorar casa nostra. Tant si ets súper maldestra o ets manetes de mena, espero que en aquest blog trobis la inspiració i els recursos necessaris per despertar la teva creativitat!

 

27/02/2017
Si, per què no, la cinta adhesiva, ja sigui aïllant, de pintor, vinílica o de washi tape, pot tenir molts i molts altres usos a banda de salvaguardar els marcs de les portes quan pintem o els cables pelats d'una làmpada.
09/01/2017
Cansat dels propòsits d'any nou? Viatjar més, el clàssic "deixar de fumar", trobar una altra feina, perdre pes, aprendre una llengua ... Al Gener sempre ens proposem un tou de metes que al cap de l'any no hem complert, però i si....
11/10/2016
Torna Octubre i torna la Fira de Santa Teresa de El Vendrell. Aquest any amb novetats substancials! I és que aquesta edició inclou una zona Handmade a la Pl Nova.
29/08/2016
Avui dia, a la xarxa, podem trobar pàgines i pàgines de contingut "handmade", fet a mà.
16/06/2016
Tornem a ser Juny i comença el bon temps, les nits a la terrassa , els passejos per la platja, les revetlles i els petards els dies previs a Sant Joan i Sant Pere!!!
14/05/2016
Al rosa, l’amor s’hi posa, al lila l’amor s’hi enfila, al verd, l’amor s’hi perd.... i així podríem seguir amb  tot el pantone de colors.
07/04/2016
Com aquella cançó de Mazoni, “se’m moren les plantes” començo el mes d’Abril!! No us ha passat mai que comenceu la primavera amb ganes de plantar i replantar flors, plantes aromàtiques, rosers...