,
16/06/2016
Creativitat
Cohets de paper
Foto:
myteachingstation

Revetlla, nit de Coets ( poden ser de paper?)

Tornem a ser Juny i comença el bon temps, les nits a la terrassa , els passejos per la platja, les revetlles i els petards els dies previs a Sant Joan i Sant Pere!!!

No a tots els nens (i no tants nens) els hi agraden els petards. Els espanta o els fa estar nerviosos, inquiets i la coca de fruita, crema o llardons no els compensa del tot. Per això i perquè no, també perdin una mica la por, preparem uns petards amb paperets i regals com dolços, bengales.... Pot ser divertit per ells, ja que sempre amaguen sorpreses!

Quan era petita no em feien molta gràcia els petards i el meu pare em comprava uns de ben grans amb regalets com paracaigudistes, confeti, bales, pegadolces.... i tot i que anaven amb metxa i una mica de pólvora, sempre feia gràcia veure que hi sortia d'allà.

Per no ser tant perillós, els farem amb els rotllets de cartó del paper higiènic, cartolina, cola, cordill i paper de seda. I sobretot, confeti i les joguines, bengales o quelcom que hi vulguem posar!

En primer lloc es construirà el "sistema de propulsió." Talla un petit quadrat de paper de seda que serà prou gran per a cobrir la part inferior del tub de cartó. Talla un petit disc d'un full de cartolina que s'ajusti a només dins del radi del tub de cartó. Entre el paper de seda i la cartolina col·loca un codrill que surti pel paper de seda, serà el que fará que "exploti" el coet i deixi anar el que porta a dins! Amb una mica de cola adjunta aquest disc en el centre del paper de seda. Deixa assecar durant uns minuts i enganxa-ho al tub! 

Prepara el folre per cobrir el tub de paper higiènic, pots posar unes tires llargues decoratives, aquí et deixo unes plantilles de colors per si t'agraden i les vols fer servir! ;) 

 

Ja podem reomplir el tub amb què vulguem! Recorda que hem dit un tub de paper higiènic, però també pots fabricar un tub de la mida que vulguis amb cartolina o recórrer al tub de paper de cuina!! Després ja pots tallar i col·locar la tapa a la part superior, pots enganxar-la amb cinta adhesiva o grapa i posar un cordill per penjar-la en un arbre o sostre!

I aquí tenim el resultat! Oi que és maco? Sembla una pinyata, però sense agresivitat! ;)

 

Espero que passeu una bona revetlla envoltats de familia i amics i gaudiu molt d'aquesta primavera i estiu!!! Ens veiem al Juliol! ;)

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

El meu nom és Sònia i una de les meves passions són els treballs manuals i el bricolatge. 'Pedra, paper i tisora' parla, doncs, d’això. Com, a través de diferents materials, tant reutilitzables com nous, podem crear coses boniques per regalar o per decorar casa nostra. Tant si ets súper maldestra o ets manetes de mena, espero que en aquest blog trobis la inspiració i els recursos necessaris per despertar la teva creativitat!

 

27/02/2017
Si, per què no, la cinta adhesiva, ja sigui aïllant, de pintor, vinílica o de washi tape, pot tenir molts i molts altres usos a banda de salvaguardar els marcs de les portes quan pintem o els cables pelats d'una làmpada.
09/01/2017
Cansat dels propòsits d'any nou? Viatjar més, el clàssic "deixar de fumar", trobar una altra feina, perdre pes, aprendre una llengua ... Al Gener sempre ens proposem un tou de metes que al cap de l'any no hem complert, però i si....
11/10/2016
Torna Octubre i torna la Fira de Santa Teresa de El Vendrell. Aquest any amb novetats substancials! I és que aquesta edició inclou una zona Handmade a la Pl Nova.
29/08/2016
Avui dia, a la xarxa, podem trobar pàgines i pàgines de contingut "handmade", fet a mà.
16/06/2016
Tornem a ser Juny i comença el bon temps, les nits a la terrassa , els passejos per la platja, les revetlles i els petards els dies previs a Sant Joan i Sant Pere!!!
14/05/2016
Al rosa, l’amor s’hi posa, al lila l’amor s’hi enfila, al verd, l’amor s’hi perd.... i així podríem seguir amb  tot el pantone de colors.
07/04/2016
Com aquella cançó de Mazoni, “se’m moren les plantes” començo el mes d’Abril!! No us ha passat mai que comenceu la primavera amb ganes de plantar i replantar flors, plantes aromàtiques, rosers...