Revetlla, nit de Coets ( poden ser de paper?)

16/06/2016
Cohets de paper
myteachingstation
Foto:

Tornem a ser Juny i comença el bon temps, les nits a la terrassa , els passejos per la platja, les revetlles i els petards els dies previs a Sant Joan i Sant Pere!!!

No a tots els nens (i no tants nens) els hi agraden els petards. Els espanta o els fa estar nerviosos, inquiets i la coca de fruita, crema o llardons no els compensa del tot. Per això i perquè no, també perdin una mica la por, preparem uns petards amb paperets i regals com dolços, bengales.... Pot ser divertit per ells, ja que sempre amaguen sorpreses!

Quan era petita no em feien molta gràcia els petards i el meu pare em comprava uns de ben grans amb regalets com paracaigudistes, confeti, bales, pegadolces.... i tot i que anaven amb metxa i una mica de pólvora, sempre feia gràcia veure que hi sortia d'allà.

Per no ser tant perillós, els farem amb els rotllets de cartó del paper higiènic, cartolina, cola, cordill i paper de seda. I sobretot, confeti i les joguines, bengales o quelcom que hi vulguem posar!

En primer lloc es construirà el "sistema de propulsió." Talla un petit quadrat de paper de seda que serà prou gran per a cobrir la part inferior del tub de cartó. Talla un petit disc d'un full de cartolina que s'ajusti a només dins del radi del tub de cartó. Entre el paper de seda i la cartolina col·loca un codrill que surti pel paper de seda, serà el que fará que "exploti" el coet i deixi anar el que porta a dins! Amb una mica de cola adjunta aquest disc en el centre del paper de seda. Deixa assecar durant uns minuts i enganxa-ho al tub! 

Prepara el folre per cobrir el tub de paper higiènic, pots posar unes tires llargues decoratives, aquí et deixo unes plantilles de colors per si t'agraden i les vols fer servir! ;) 

 

Ja podem reomplir el tub amb què vulguem! Recorda que hem dit un tub de paper higiènic, però també pots fabricar un tub de la mida que vulguis amb cartolina o recórrer al tub de paper de cuina!! Després ja pots tallar i col·locar la tapa a la part superior, pots enganxar-la amb cinta adhesiva o grapa i posar un cordill per penjar-la en un arbre o sostre!

I aquí tenim el resultat! Oi que és maco? Sembla una pinyata, però sense agresivitat! ;)

 

Espero que passeu una bona revetlla envoltats de familia i amics i gaudiu molt d'aquesta primavera i estiu!!! Ens veiem al Juliol! ;)

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.