Temps de Colors

14/05/2016
CoLoRs
design Seeds
Foto:

Al rosa, l’amor s’hi posa, al lila l’amor s’hi enfila, al verd, l’amor s’hi perd.... i així podríem seguir amb  tot el pantone de colors. A banda de les típiques dites, els colors també ens transmeten sensacions com alegria, tranquil·litat, pau, passió... És sabut que els colors "vius" s'associen a l'optimisme. Què dir del vermell passió, del taronja motivador o de l'alegre groc?

Escollir els colors per casa teva pot ser una tasca difícil, sobretot combinar-ho amb la decoració i crear un ambient agradable per cada estança de la casa. Saps quins colors es porten en primavera? Que ets dels colors vius o els colors més pastel?

 

Aquests són els colors que es porten aquesta temporada de primavera-estiu. Però el color canvia molt segons la llum que rep cada habitació, fins i tot segons l'hora del dia i també amb la llum artificial. Has de tenir en compte i testar, si és possible, com es veu un color concret en diferents condicions de llum: natural o artificial, matí o tarda, assolellat o ennuvolat ... i com queda amb la decoració i mobiliari que ja tens. També, si ho prefereixes, pots jugar amb els tons de les catifes, mantes, coixins... per tal de donar un toc primaveral a casa teva, si el que no vols és pintar les parets de casa.

Però si vols pintar, abans de fer-ho, imagina un tour virtual d'habitació en habitació i estudia com serà la transició d'uns colors als altres. Per exemple, un passadís interior de color suau et dóna amplitud, les habitacions grans pots jugar amb colors potents en una o dos parets, i les habitacions petites és recomanables colors clars i que et donin profunditat ...

Depenent del caràcter de cada un, també els colors influeixen i ens ensenyen com som. Tant si ens agraden els colors harmònics com els colors de contrast, ens diuen molt de nosaltres i de la casa on vivim, de la mateixa manera que si són colors freds o colors càlids.

 

Aquest mes us he preparat una carpeta amb més de 150 idees per combinar colors, tant per la paret com la decoració. Penso que es un bon moment per donar un toc diferent a casa teva a través dels colors i els tons.

De quin color ets tu?

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.