,
14/05/2016
Creativitat
CoLoRs
Foto:
design Seeds

Temps de Colors

Al rosa, l’amor s’hi posa, al lila l’amor s’hi enfila, al verd, l’amor s’hi perd.... i així podríem seguir amb  tot el pantone de colors. A banda de les típiques dites, els colors també ens transmeten sensacions com alegria, tranquil·litat, pau, passió... És sabut que els colors "vius" s'associen a l'optimisme. Què dir del vermell passió, del taronja motivador o de l'alegre groc?

Escollir els colors per casa teva pot ser una tasca difícil, sobretot combinar-ho amb la decoració i crear un ambient agradable per cada estança de la casa. Saps quins colors es porten en primavera? Que ets dels colors vius o els colors més pastel?

 

Aquests són els colors que es porten aquesta temporada de primavera-estiu. Però el color canvia molt segons la llum que rep cada habitació, fins i tot segons l'hora del dia i també amb la llum artificial. Has de tenir en compte i testar, si és possible, com es veu un color concret en diferents condicions de llum: natural o artificial, matí o tarda, assolellat o ennuvolat ... i com queda amb la decoració i mobiliari que ja tens. També, si ho prefereixes, pots jugar amb els tons de les catifes, mantes, coixins... per tal de donar un toc primaveral a casa teva, si el que no vols és pintar les parets de casa.

Però si vols pintar, abans de fer-ho, imagina un tour virtual d'habitació en habitació i estudia com serà la transició d'uns colors als altres. Per exemple, un passadís interior de color suau et dóna amplitud, les habitacions grans pots jugar amb colors potents en una o dos parets, i les habitacions petites és recomanables colors clars i que et donin profunditat ...

Depenent del caràcter de cada un, també els colors influeixen i ens ensenyen com som. Tant si ens agraden els colors harmònics com els colors de contrast, ens diuen molt de nosaltres i de la casa on vivim, de la mateixa manera que si són colors freds o colors càlids.

 

Aquest mes us he preparat una carpeta amb més de 150 idees per combinar colors, tant per la paret com la decoració. Penso que es un bon moment per donar un toc diferent a casa teva a través dels colors i els tons.

De quin color ets tu?

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

El meu nom és Sònia i una de les meves passions són els treballs manuals i el bricolatge. 'Pedra, paper i tisora' parla, doncs, d’això. Com, a través de diferents materials, tant reutilitzables com nous, podem crear coses boniques per regalar o per decorar casa nostra. Tant si ets súper maldestra o ets manetes de mena, espero que en aquest blog trobis la inspiració i els recursos necessaris per despertar la teva creativitat!

 

27/02/2017
Si, per què no, la cinta adhesiva, ja sigui aïllant, de pintor, vinílica o de washi tape, pot tenir molts i molts altres usos a banda de salvaguardar els marcs de les portes quan pintem o els cables pelats d'una làmpada.
09/01/2017
Cansat dels propòsits d'any nou? Viatjar més, el clàssic "deixar de fumar", trobar una altra feina, perdre pes, aprendre una llengua ... Al Gener sempre ens proposem un tou de metes que al cap de l'any no hem complert, però i si....
11/10/2016
Torna Octubre i torna la Fira de Santa Teresa de El Vendrell. Aquest any amb novetats substancials! I és que aquesta edició inclou una zona Handmade a la Pl Nova.
29/08/2016
Avui dia, a la xarxa, podem trobar pàgines i pàgines de contingut "handmade", fet a mà.
16/06/2016
Tornem a ser Juny i comença el bon temps, les nits a la terrassa , els passejos per la platja, les revetlles i els petards els dies previs a Sant Joan i Sant Pere!!!
14/05/2016
Al rosa, l’amor s’hi posa, al lila l’amor s’hi enfila, al verd, l’amor s’hi perd.... i així podríem seguir amb  tot el pantone de colors.
07/04/2016
Com aquella cançó de Mazoni, “se’m moren les plantes” començo el mes d’Abril!! No us ha passat mai que comenceu la primavera amb ganes de plantar i replantar flors, plantes aromàtiques, rosers...