,
09/03/2016
Creativitat
Calendari de Temporada
Foto:
Mini.reive.fr

Som el que mengem!

Així comencem el mes de març. La veritat és que les manualitats o el bricolatge pot acaparar qualsevol temàtica. Des de decoració passant pel reciclatge, la restauració o transformació d’objectes, la creació de nous productes  o l’alimentació. Si si, la alimentació també, però des d’una besant diferent, com pot ser l’aprenentatge.

A través d’un calendari, un joc o una joguina, podem ensenyar als més petits quins poden ser els productes de temporada, proximitat... i és una manera perquè comprenguin que és més saludable menjar productes que creixen de manera natural.

A Catalunya tenim la sort de poder omplir el rebost amb productes ecològics, locals i de temporada directes de la pagesia propera. Un bon exemple el podem trobar tant a l’Alt com al Baix Penedès, en els seus mercats setmanals, on trobem parades de productes ecològics i de proximitat o a les seves web, com els del camp de la sort i l'hort al plat.

Doncs bé, avui us proposo fer un calendari de temporada! Aquí trobarem les fruites i verdures més comunes que poden créixer a casa nostra. N’hi ha moltes més, és clar, però hauríem de fer un calendari tan gran que possiblement no podríem enganxar-lo a la nevera o a la cuina de casa nostra! ;)

També podem trobar tot un llistat de peixos de temporada com de llegums, cereals o pastes. Aquests últims, al ser de secar, els podem trobar tot l'any. 

Però anem per feina. Primer de tot, ja us he preparat la ruleta per temporada primavera, estiu, tardor i hivern i ara us  adjunto la resta del calendari per fer-lo a casa.

 

Nomes necessitareu:

Cartolina del color que vulgueu, tisores i cutter, ganxet i cordill

És ben fàcil, retalla la plantilla de les verdures i fes un forat al centre. Després imprimeix en cartolina la plantilla que trobaràs a Pinterest (recorda imprimir a la mida de la plantilla!!) i retalles amb el cutter la part superior tal i com es veu a la fotografia. Amb el ganxet uneixes les dos parts i amb un cordill i cinta adhesiva fas un penjador!

A cada temporada, gires el cercle de verdures així sabràs que pots menjar, de manera sana i ecològica, els productes de temporada!

 

Idea original de: Mini.reyve.fr

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

El meu nom és Sònia i una de les meves passions són els treballs manuals i el bricolatge. 'Pedra, paper i tisora' parla, doncs, d’això. Com, a través de diferents materials, tant reutilitzables com nous, podem crear coses boniques per regalar o per decorar casa nostra. Tant si ets súper maldestra o ets manetes de mena, espero que en aquest blog trobis la inspiració i els recursos necessaris per despertar la teva creativitat!

 

27/02/2017
Si, per què no, la cinta adhesiva, ja sigui aïllant, de pintor, vinílica o de washi tape, pot tenir molts i molts altres usos a banda de salvaguardar els marcs de les portes quan pintem o els cables pelats d'una làmpada.
09/01/2017
Cansat dels propòsits d'any nou? Viatjar més, el clàssic "deixar de fumar", trobar una altra feina, perdre pes, aprendre una llengua ... Al Gener sempre ens proposem un tou de metes que al cap de l'any no hem complert, però i si....
11/10/2016
Torna Octubre i torna la Fira de Santa Teresa de El Vendrell. Aquest any amb novetats substancials! I és que aquesta edició inclou una zona Handmade a la Pl Nova.
29/08/2016
Avui dia, a la xarxa, podem trobar pàgines i pàgines de contingut "handmade", fet a mà.
16/06/2016
Tornem a ser Juny i comença el bon temps, les nits a la terrassa , els passejos per la platja, les revetlles i els petards els dies previs a Sant Joan i Sant Pere!!!
14/05/2016
Al rosa, l’amor s’hi posa, al lila l’amor s’hi enfila, al verd, l’amor s’hi perd.... i així podríem seguir amb  tot el pantone de colors.
07/04/2016
Com aquella cançó de Mazoni, “se’m moren les plantes” començo el mes d’Abril!! No us ha passat mai que comenceu la primavera amb ganes de plantar i replantar flors, plantes aromàtiques, rosers...