,
25/02/2015
Activitat física

La Marxa de BTT de Moja (Olèrdola)

Aquest mes de març deixem les bambes i ens posem les cales.Les cales de bici, per ser més concrets. I és que per anar amb bicicleta diríem que gairebé són necessàries si surts habitualment. Anar en bici està de moda, per exemple jo fa 1 any que m'hi he aficionat i ara ningú em fa baixar de la meva. I això es nota tant en la quantitat de gent que veiem sobre la seva bicicleta cada cap de setmana, com per exemple, en les botigues especialitzades en aquest esport que hi ha a la comarca. És fàcil anar en bici: t'ensenyen de petit i ja no es perd mai. És un esport que pots practicar amb amics, família, grans i petits i si planifiques bé la ruta controlant la dificultat sabent el nivell del grup i mantens una velocitat apte per a tothom, pots convidar a la sortida a tot tipus de persones.

Ara ens hem tornat una mica bojos. Que si 'carbonu', que si suspensió pro, que si seient que pesa 35 grams menys que aquell altre i me'l compro tot i que valgui una fortuna... Cadascú es gasta els diners en el que vol, només faltaria. Si us dic en què me'ls gasto jo també em diríeu que 'a on vaig a parar'! Però aconsello - de novell a novell - una bicicleta per començar sense les millors prestacions del mercat. I a partir d'aquí, anar millorant-la. La bicicleta és com un mecano: ara pots canviar la forquilla, ara les rodes, ara la suspensió, ara el manillar i així fins a deixar-la totalment modificada. I si el que voleu és treure 100 grams del pes total de la bicicleta, aquell diumenge que surts amb els amics, en comptes d'entrepà de botifarra sencer, en fas mig. Surt més econòmic.

 
I tot i que no és la meva especialitat, aquest mes de març parlarem d'una prova de BTT.
La Marxa de BTT de Moja (Olèrdola) que organitza el club de btt  'El bressol' i que tindrà lloc en la seva tretzena edició el pròxim diumenge 22 de març. ( http://www.manjisoft.com/bressol/Btt.asp )
Són 30 kilòmetres de camins i corriols d'una dificultat mitjana però que no requereix grans nivells físics ni tècnics i que a part dels 4 de davant que no els veureu més que a la sortida, adquireix un caire popular destacat. Hi ha un desnivell de +/-915 metres en total. Aquí  podeu consultar el track.
Els preus són raonables, fins a 17€ la més cara que correspon a l'adult no federat i com sempre amb samarreta tècnica, ampolla de cava, refrigeris i sobretot i importantíssim: entrepà de botifarra. I tothom sap que la botifarra de Moja va 3 passos per davant de la resta. Aquesta sí, sencera. No feu la meitat que seria un pecat. ;)
*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Si encara ets dels pocs a qui no li ha picat el cuquet, si ets dels que comença a pensar que els caps de setmana s'han d'aprofitar de forma diferent o si per cas ets dels que està fart d'anar a curses on no has trobat tot allò que t'havien venut, aquí trobaràs suggeriments per fer esport a tots els nivells.

  

08/03/2016
Diumenge arriba el dia que per a molta gent que hi participa significa acabar l'objectiu de la temporada: La Marató de Barcelona.
15/02/2016
Una de les disciplines que reuneix 3 esports i que està en constant progressió en el nombre de practicants és el triatló.
29/01/2016
Deia el meu professor de matemàtiques quan jo cursava l'EGB, que el dia abans de l'examen no s'estudiava. Era el dia que s'havia de fer servir per anar al cinema.
24/12/2015
      Obro el 
17/11/2015
                        La Cursa dels Falcons s'ha convertit ja en un acte més dins l'aniversari que l'entitat vilafranquina celebra durant els primers dies de desembre i que necessita més dates per poder encabir tot el munt d'actes que duen a ter
27/10/2015
Sortir a fer esport ja no és una cosa que necessites que et recomani el metge de capçalera.
25/02/2015
Aquest mes de març deixem les bambes i ens posem les cales.